Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 2 118

...
Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 2 118
Коментари Харесай

Валута за 2,2 млн. лева хванаха на Капитана“

Митническите чиновници откриха недекларирана валута с левова равноценност 2 118 831 лв. при инспекции на два товарни автомобила, излизащи от страната.

В първия ден на 2023 година на Митнически пункт Капитан Андреево идва влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от  Нидерландия през България за Турция.

По метода „ разбор на риска “ камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация, при която сред декоративната кора зад леглото в шофьорската кабина и във задната стена са открити 9 полиетиленови плика с пачки норвежки крони и евро с друг номинал.

Още два полиетиленови плика с пачки норвежки крони са открити и в пластмасов куфар за принадлежности. Общото количество на откритата валута е 4 737 550 норвежки крони и 225 150 евро с обща левова равноценност 1 321 657 лв..

Другият случай е от 26.12.2022 година, когато на пункта идва товарен автомобил на път от Англия за Турция. Митническите чиновници правят щателна митническа инспекция, при която зад железни алуминиеви профили, намиращи се в предната част на полуремаркето са открити пакети с пачки английски и шотландски паунди с друг номинал.

 Общото количество на откритата валута е 358 440 английски и 360 шотландски паунда с обща левова равноценност 797 174 лв.

Шофьорите на товарните автомобили  – турски жители, са привлечени като обвиняеми  с постановления на наблюдаващите прокурори по две бързи производства, формирани от проверяващи митнически инспектори, под надзора на Районна прокуратура –Хасково-Териториално поделение –Свиленград.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР