Митническите служители откриха над 1.2 кг златни накити в шофьорската

...
Митническите служители откриха над 1.2 кг златни накити в шофьорската
Коментари Харесай

Иззеха контрабандни златни накити за 118 129 лв. на „Капитан Андреево“

Митническите чиновници откриха над 1.2 кг златни украшения в шофьорската кабина на товарен автомобил, оповестиха от Агенция "митници ".
На 9 април, на Капитан Андреево идва влекач с полуремарке с турска регистрация, пренасящ стока от Турция за Полша.
По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция. При пролъчване с рентгенова инсталация и последващия физически надзор, сред хранителни артикули в хладилника, намиращ се в шофьорската кабина, са открити три картонени кутии.
Те съдържали 170 накита - пръстени, гривни, медальони, синджири, огърлици. Според експертизата на вещото лице откритите произведения са от 14- каратово злато с общо тегло 1256.70 грама и са на стойност 118 129 лв.. Контрабандните златни произведения са арестувани.
По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.
Водачът на товарния автомобил - 47-годишен турски жител, е бил притеглен към наказателна отговорност. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение парична гаранция от 5000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР