Митническите служители от Тeриториална дирекция Южна морска задържаха над 723

...
Митническите служители от Тeриториална дирекция Южна морска задържаха над 723
Коментари Харесай

Откриха контрабанден тютюн за наргиле за близо 250 000 лв. на Капитан Андреево /снимки/

Митническите чиновници от Тeриториална дирекция Южна морска задържаха над 723 кг тютюн за наргиле при инспекция на товарен автомобил на Министерство на правосъдието "Капитан Андреево ".
На 16.07.2020 година, към 14.30 часа, на пункта идва камион с непозната регистрация, пътуващ от Турция през България за Босна и Херцеговина. Пред митническите чиновници водачът показва постоянни документи за транспортираната стока – калибровани железни пръти.
По метода „ разбор на риска “ митническите чиновници селектират камиона за щателна инспекция, в това число с рентгенова инсталация. При инспекцията се открива, че сред заявената стока в товарното помещение има кашони, цялостни със общо 720 кг тютюн за наргиле в разнообразни опаковки с марките Premium и Al Nasim, без акцизен бандерол.
В хода на инспекцията в шофьорската кабина са открити още 3.700 кг тютюн за наргиле, който е също бе акцизен бандерол. Акцизната стока от общо 723.700 кг с пазарна стойност близо 250 000 лв., е арестувана.
Стойността на дължимия данък е 110 002 лв.. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Териториален отдел „ Митническо разузнаване и следствие - Търговско дружество Южна морска “ под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР