Митническите служители на ТД Митница Русе задържаха 63 880 къса

...
Митническите служители на ТД Митница Русе задържаха 63 880 къса
Коментари Харесай

Задържаха близо 64 000 къса цигари край Дунав мост при Русе

Митническите чиновници на Търговско дружество Митница Русе задържаха 63 880 къса (3194 кутии) цигари при четири инспекции в региона на Дунав мост при Русе.

Най-голямо количество – 21 400 къса (1070) цигари са открити при инспекция на товарен микробус, излизащ от Република България. Превозното средство е селектирано за сканиране с мобилна рентгенова система, при което са маркирани зони с подозрителна компактност в надлъжните греди на товарната платформа. При последвалата физическа инспекция в зоните са открити недекларираните цигари, облепени с български акцизни бандероли, оповестяват от Агенция Митници.

Други 17 600 къса (880 кутии) цигари, също с български бандероли, са намерили митническите чиновници в три аварийни гуми, натоварени в пътнически микробус на излаз от страната на път за Германия. При подобен случай са открити още 13 920 къса (696 кутии ) цигари, скрити не в аварийна гума, а в в допълнение построен тайник на мястото за слагането й.

Сред товара в камион, пътуващ от България за Германия, са открити 10 960 къса (548 кутии). На товарната комбинация е осъществена щателна митническа инспекция, в хода на която акцизните артикули са открити в PVC профили, покрити с картон.

Всички водачи на транспортните средства са български жители. Съставени са им актове за определяне на административно нарушаване. Цигарите са конфискувани.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР