Митническите служители на пункт Калотина са задържали валута и злато

...
Митническите служители на пункт Калотина са задържали валута и злато
Коментари Харесай

Над 900 000 лв. във валута и злато задържаха митничари на Калотина

Митническите чиновници на пункт Калотина са задържали валута и злато за над 900 000 лв. при четири обособени случая от последните дни. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ".
 
В лека кола с турска регистрация са били открити 50 000 недекларирани евро. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Сключено е съглашение сред подсъдимия и прокуратурата, утвърдено от Районен съд Сливница.
 
На турския жител, лидер на автомобила, му е наложено наказване - пет месеца отнемане от независимост, което е отсрочено с 3 години изпитателен период. Укритата валута е отнета в интерес на страната.
 
Митничари откриха контрабандно злато в бельото на българки

При други два случая митнически чиновници от Митнически пункт Калотина иззеха надлежно 181 750 евро и 200 950 евро от двама пасажери, с двойно поданство - турско и белгийско. Повдигнато е обвиняване, следва съдът да дефинира дата на правосъдни съвещания по формираните каузи.
 
Австрийски жител се е признал за отговорен, че не извършил задължението си за обявление на произведения от благородни метали. При митническата инспекция у него били открити 29 предмета от жълто злато с общо тегло 964,83 гр., чиято стойност възлиза на 65 974,93 лева Предметът на закононарушението е лишен в интерес на страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР