Митническите служители на МП Капитан Андреево откриха недекларирана валута с

...
Митническите служители на МП Капитан Андреево откриха недекларирана валута с
Коментари Харесай

Хванаха кола на „Капитан Андреево“ с над 1 млн. лева, натъпкани в газовата бутилка

Митническите чиновници на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " откриха недекларирана валута с левова равностойност  1,29 млн. лв. при три инспекции на транспортни средства, излизащи от страната.

Най-голямото количество валута е намерено при инспекция на лек автомобил, който идва на пункта на 27 септември.

Превозното средство, ръководено от мъж с двойно поданство - българско и турско, пътувал самичък от България за Турция.

По метода „ разбор на риска “ колата е селектирана за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация. 



Снимка: Агенция Митници

При последвалата физическа инспекция се открива, че газовата бутилка в багажното поделение е пригодена за тайник, в който са укрити пакети с еврови банкноти. Общото количество на откритата недекларирана валута е 522 710 евро с левова равноценност 1,02 млн. лв.

Ден по-рано на 26 септември на пункта идва товарен автомобил с турска регистрация, пренасящ стока от Англия през България за Турция. Водачът – турски жител декларира, че не придвижва акцизни артикули, благородни метали и произведения с тях, както и парични средства в левове и друга валута.



Снимка: Агенция Митници

При осъществената щателна митническа инспекция след разглобяване на тапицерията в задната част на шофьорската кабина инспекторите откриват 83 410 английски лири с левова равноценност 187 468 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР