Митническите служители на Митнически пункт Малко Търново откриха контрабандни 9405

...
Митническите служители на Митнически пункт Малко Търново откриха контрабандни 9405
Коментари Харесай

Задържаха над 11.5 кг контрабандни сребърни и златни накити на МП Малко Търнов

Митническите чиновници на Митнически пункт Малко Търново откриха контрабандни 9405 грама сребърни и 2170.01 грама златни украшения при инспекция на лек автомобил с българска регистрация. Недекларираните бижутерийни произведения на стойност близо 300 000 лв. са били укрити в чанти с покупки и персонални движимости.

На 16.02.2024 година, към 19:00 часа, лекият автомобил с марка „ Мерцедес ” идва на Министерство на правосъдието Малко Търново на входящо трасе от Турция за България, ръководен от български жител. В зоната за митнически надзор лидерът и пътуващите в автомобила трима  български жители са декларирали, че нямат нищо за обявление, оповестяват от Агенция Митници.

Митническите чиновници селектират транспортното средство за щателна митническа инспекция, при която всеки от пътуващите е показал и своя личен багаж.

В хода на контролните дейности инспекторите откриват увити в тиксо полиетиленови пакети, сложени на дъното на чанти с покупки за дома и персонални движимости на една от пътничките - жена с букви И.И. Съдържанието на пакетите се оказва общо 11 575.01 грама бижутерийни произведения от бял и жълт метал. След осъществената експертиза е открито, че са 9405 грама сребърни украшения (проба 925) и 2170.01 грама златни украшения (проба 585). Общата им стойност възлиза на 292 241 лв..

Контрабандните сребърни и златни произведения са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Търговско дружество Митница Бургас, което се организира от проверяващ митнически контрольор, под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР