Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха 29 816 маркови“

...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха 29 816 маркови“
Коментари Харесай

Митничари задържаха имитации на маркови дрехи на ГКПП Лесово

Митническите чиновници на Митнически пункт Лесово задържаха 29 816 „ маркови “ дрехи и маратонки при три обособени инспекции на товарни коли, оповестиха от организация " Митници ". 

На 12.05.2023 година на Министерство на правосъдието Лесово идва на входящо трасе от Турция товарен автомобил с турска регистрация. Според показаните документи от лидера, турски жител, той транспортира текстилни произведения от Турция за Чехия през България. При взаимни дейности със чиновниците от Гранична полиция е осъществена щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности митническите инспектори откриват в товара 170 колета, съдържащи общо 20 386 текстилни продукти с обозначения на предпазени търговски марки, измежду които дамски и мъжки тениски, панталони, чорапи, спортни комплекти.

Други 20 колета с 3900 дамски и мъжки дрехи и 140 чифта маратонки със знаци на световноизвестни марки са открити при щателна митническа инспекция на 13.05.2023 година на товарен автомобил с турска регистрация, който също е превозвал текстилни произведения от Турция за Чехия.

Още 41 колета с 5390 „ маркови “ детски, дамски и мъжки тениски и спортни комплекти са открити при митническа инспекция на 15.05.2023 година на Министерство на правосъдието Лесово в камион с турска регистрация, пренасящ текстилни произведения от Турция за Полша през България.

От трите товарни автомобила са конфискувани общо 29 676 „ маркови “ дрехи и 140 чифта маратонки заради подозрения за нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност. За случаите ще бъдат известени притежателите на съответните търговски марки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР