Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха и

...
Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха и
Коментари Харесай

Недекларирана валута за над 320 000 лв. задържаха митничари на Капитан Андреево

Митническите чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " откриха и задържаха в границите на 24 часа недекларирана валута с левова равноценност над 320 000 лева при три обособени инспекции на товарен автомобил и два рейса. Това оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград. 

Първата инспекция е била на трасе за изходящи товарни коли на 29 ноември. Тогава идва празна товарна комбинация с турска регистрация на път от Нидерландия за Турция. В зоната за митнически надзор лидерът, турски жител, е декларирал, че няма нищо за обявление.

В хода на осъществената инспекция инспекторите откриват в шкаф с хранителни артикули на водача тенджера, цялостна с еврови банкноти в разнообразни купюри от 5 до 50 евро. Установени са недекларирани общо 45 000 евро.

Валутата е арестувана и е формирано досъдебно произвеждане.

Също на 29 ноември, на изходящо трасе от страната идва на пункта рейс с пасажери по маршрут от Румъния за Турция.

Двамата водачи и всички пасажери са оповестили, че не придвижват нищо за обявление. При последвалата инспекция и персонални прегледи към кръста на един от пасажерите, турски жител, са открити пликове с банкноти в евро и щатски долари.

Установената недекларирана валута е 20 000 евро и 20 000 щатски $. В джобове на облеклата и в чанта на различен пасажер в рейса – също турски жител, са открити недекларирани 30 000 щатски $ и 8160 евро. Недекларираната валута е арестувана и са формирани две досъдебни производства.

Третата инспекция е на 30 ноември също в рейс с пасажери, пътуващ по маршрут от България за Турция. В ръчната чанта на турски жител митническите чиновници откриват недекларирани 46 400 евро. Пътникът е показал данни за произхода на валутата, само че тя не е заявена по съответния ред и също е арестувана, а против него е формиран акт за административно нарушаване.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР