Митническите служители на ГКППКапитан Андреево задържаха недекларирана валута с левова

...
Митническите служители на ГКППКапитан Андреево задържаха недекларирана валута с левова
Коментари Харесай

Недекларирана валута за над 1.7 млн. лева задържаха на Капитан Андреево

Митническите чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " задържаха недекларирана валута с левова равноценност 1 763 356,76 лв., укрита в микробус с турска регистрация, оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград. По случая прокуратурата е привлякла като обвинен турски жител, уточняват от държавното обвиняване.
На 7 юли транспортното средство идва на пункта на изходящо трасе от страната. Товарният микробус е пътувал от Германия за Турция през България. Митническите чиновници извършат щателна инспекция, при която откриват в кухини в страничната врата и в срещуположната на нея стена на товарното помещение на автомобила евро банкноти в разнообразни купюри. Установени са недекларирани общо 901 590 евро с левова равноценност 1 763 356,76 лв..

Това е най-голямата сума недекларирана валута, открита в микробус на " Капитан Андреево ", означават от митницата. С този случай откритата и арестувана валута на пукнта с Турция от началото на година е към този момент близо 20 млн. лв..
Според статистиката на митницата, през цялата 2022 година общата стойност на откритите нелегално пренасяни парични средства през " Капитан Андреево " е към 27 млн. лв.. Най-често обект на трафик са евро и английски лири. 
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР