Митнически служители са иззели 469 740 къса контрабандни цигари в

...
Митнически служители са иззели 469 740 къса контрабандни цигари в
Коментари Харесай

Иззеха близо 500 000 къса цигари на ГКПП „Дунав мост Видин-Калафат“

Митнически чиновници са иззели 469 740 къса контрабандни цигари в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост 2 Видин-Калафат ", оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ".

На 22 октмври в региона на граничния пункт, на излаз от страната, е спрян за инспекция товарен автомобил с българска регистрация. По документи, водачът транспортирал строителни материали (изолационни мрежи и кашони с боя) за Белгия.

При направената инспекция митническите чиновници откриват, че в товарния отсек на микробуса се транспортират и 469 740 къса (23 487 кутии) цигари от 10 разнообразни марки, всичките с български акцизен бандерол.

От тях най-голямо количество са от известна непозната марка цигари - 60 000 къса (3000 кутии). Тютюневите произведения се намират в бокс-кашони, върху които са насъбрани строителни мрежи за шпакловка. Шофьорът обяснил, че цигарите са негови, като ги транспортира за бизнес сътрудници.

Съставен му е акт за определяне на административно нарушаване, защото тютюневи произведения надвишават позволените количествата за персонална приложимост и за тях не са показани нужните съпътстващи документи по Закона за акцизите и данъчните хранилища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР