Митнически служители откриха недекларирана валута с левова равностойност над 1

...
Митнически служители откриха недекларирана валута с левова равностойност над 1
Коментари Харесай

Над 1 млн. недекларирани евро са заловени на Капитан Андреево

Митнически чиновници откриха недекларирана валута с левова равноценност над 1 950 000 лв. при инспекция на рейс, излизащ от страната.

На 11.06.2022 година на пункта идва рейс с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция. В транспортното средство, с водач – турски жител, пътували още двама водачи и двама пасажери. По метода „ разбор на риска “ рейсът е селектиран за щателна митническа инспекция, в това число с рентген, при което са маркирани необикновени плътности към задната дясна гума.

При последвалия физически надзор е открит особено построен тайник, в който са били укрити 34 пакета, съдържащи еврови банкноти с друг номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 1 000 285 евро с левова равноценност 1 956 387 лв..
По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура Хасково- териториално поделение –Свиленград.

Н.Т., на 57 година, и Б.Ч., на 50 година, турски жители, са привлечени като обвинени. Установено е, че Н.Т. склонил Б.Ч да му обезпечи място, в което да укрие носената от него валута, като заречен да му даде 500 евро. Двамата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на прокурор от Районна прокуратура–Хасково.

И сега се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение–Свиленград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР