Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ са

...
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ са
Коментари Харесай

Близо 1450 кутии цигари задържаха митническите служители в района на ГКПП Дунав мост при Русе

Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ са задържали близо 1450 кутии цигари при инспекция на товарен микробус в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ – Русе. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Митници “.

На 08 юни 2019 година в региона на пункта идва товарен микробус с българска регистрация, пътуващ за Франция. Шофьорът - български жител, декларирал пред митническите чиновници, че придвижва 20 стека цигари. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, в това число с мобилна рентгенова система.

Митническите чиновници откриват, че във фабрична празнина на пода на микробуса, под седалките и в персоналния багаж на водача са укрити общо 1446 кутии (28 920 къса) цигари от разнообразни търговски марки, всички с годен български акцизен бандерол.

При инспекцията не е показан нужния придружителен документ за цигарите, съгласно условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища. Акцизните артикули са арестувани.

По случая е формирано административнонаказателно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР