Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево осуетиха опити за контрабанда

...
Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево осуетиха опити за контрабанда
Коментари Харесай

Златни бижута за 330 хил. лв. задържаха митничари

Митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " осуетиха опити за контрабанда на 3,3 кг. златни бижута. Това оповестиха от Агенция " Митници ".

На 31.10.2023 година на граничния пункт дошъл пътнически рейс с турска регистрация, пътуващ от Турция за Германия. Водачите и пасажерите показали, че нямат артикули за обявление.

По метода " разбор на риска " рейсът бил селектиран за щателна инспекция. В хода на контролните дейности, в особено построен тайник в региона на двигателния обхват, били открити два пакета, обгърнати с тиксо, съдържащи произведения от жълт метал. Общото тегло на бижутата било 2404.90 грама. Стойността им се прави оценка на 328 805 лв..

При различен случай от 01.11.2023 година при инспекция на лек автомобил с румънска регистрация митническите чиновници намерили контрабандни златни украшения с общо тегло 236.7 грама.

На 26.10.2023 година турски жители, пътуващи за Франция, пробвали да скрият в багажа си украшения - пръстени, обеци и медальони с общо тегло 522.80 грама.

На 29.10.2023 година пък при персонален обзор на жена, която пътувала със брачна половинка си, в лек автомобил от Турция за Нидерландия, били открити 137.70 грама златни украшения. Те били укрити в горното долни дрехи на дамата.

Контрабандните златни украшения са конфискувани.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР