Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево осуетиха опит за нелегално

...
Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево осуетиха опит за нелегално
Коментари Харесай

6 килограма златни накити задържаха митнически служители на Капитан Андреево

Митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " осуетиха опит за незаконно преместване на над 6 кг златни украшения, оповестяват от Агенция " митници` . На 10.03.2022г. на граничния пункт е пристигал товарен микробус с непозната регистрация, пренасящ стока от Турция за Германия. Превозното средство е спряно за инспекция.

При претършуване под шофьорската седалка митническите чиновници открити пакети, съдържащи произведения от жълт метал. При персонален обзор на лидера, под облеклата, облепени по тялото му са открити още пакети с произведения от доблестен метал. Според направената от вещото лице експертиза златните украшения са с общо тегло 6127,20 грама . Тяхната стойност се прави оценка на 691 958 лв. .

Шофьорът на микробуса, турски жител, и контрабандно пренасяните златни бижута са арестувани. Образувано е досъдебно произвеждане. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Спрямо лидера Е.М., на 57 година, е взета мярка за неотклонение " Гаранция " в размер на 3000 лв.. Наложена му е и " Забрана за овакантяване рамките на Република България " , с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура - Хасково.
 Задържаха контрабандни бижута за над 300 000 лв. на Капитан Андреево
Задържаха контрабандни бижута за над 300 000 лв. на Капитан Андреево

Накитите са открити при инспекции на рейс и на товарен автомобил
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР