Митнически инспектори от ТД Митница Русе задържаха в град Търговище

...
Митнически инспектори от ТД Митница Русе задържаха в град Търговище
Коментари Харесай

Митничaри задържаха цигари в магазин, продавал тютюневи изделия без разрешение

Митнически инспектори от Търговско дружество Митница Русе задържаха в град Търговище цигари и тютюн за пушене в магазин, продавал тютюневи произведения без позволение.

Митническите инспектори направили инспекция в търговски обект – магазин, стопанисван от юридическо лице. Ползвателите на обекта показали позволение за продажба на тютюневи произведения на друго юридическо лице, стопанисвало същия магазин в предишното, което съставлява нарушаване на Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС).

В обекта са открити общо 1400 гр. тютюн за пушене и 16 260 къса (813 кутии) цигари, облепени с български акцизни бандероли. От тях 180 къса (9 кутии) са били с бандероли с изминал период на годност.

Акцизните артикули са арестувани, а нарушителят ще бъде глобен по административен ред, поради неналичието на годно позволение и съществуването на цигари с изминал бандерол.

През последната година при инспекции на търговски обекти митническите чиновници от Търговско дружество Митница Русе са установили 20 случая на продажба на тютюневи произведения без позволение.

Агенция „ Митници “ припомня, че според ЗАДС продажбата на тютюневи произведения може да се прави единствено в обекти с годно позволение за продажба. В разрешенията, които се издават от съответната териториална дирекция на Агенция „ Митници “ попадат както данните на обекта, по този начин и данните на лицето, което го стопанисва. При смяна на едно от двете условия – да вземем за пример нов наемател в същия обект или пренасяне на комерсиалния обект на нов адрес, разрешението се приключва автоматизирано. В тези случаи следва да се подадат документи и да се получи ново позволение, като до приемането му в обекта не могат да се продават или съхраняват тютюневи произведения.

За административната услуга не се дължат такси. За други промени на вписаните в разрешителното условия лицата следва да уведомят териториалната дирекция на Агенция „ Митници “ в 14-дневен период.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР