Мистерията около смъртта на Ангел Христов се разплете.Ангел Христов не

...
Мистерията около смъртта на Ангел Христов се разплете.Ангел Христов не
Коментари Харесай

Д-р Лефтеров: Ангел Христов е починал в дома си

Мистерията към гибелта на Ангел Христов се разплете.

Ангел Христов не е умрял в болничното заведение в Дупница, а в дома си, заобиколен от своето фамилията. Това сподели пред БНР основният доктор на лечебното заведение доктор Ени Лефтеров.

Той посочи, че Христов - единият от така наречен " братя Галеви ", е умрял към 22.00 ч. в петък вечерта. Бил е заобиколен единствено от брачната половинка си, сина си и щерка си. Дори и от защитата му не са знаели за гибелта му, до момента в който не почнала подготовка по погребението му.

Междувременно, от Община - Дупница направиха публично разяснение за издадения смъртен акт за Ангел Христов, един от двамата братя Галеви, който умря в петък вечерта. От администрацията изпратиха до медиите текст.

В осъществяване на служебните си отговорности служителят по гражданско положение Галина Палчева, с място на работа - Гробищен парк-Дупница, получава изискуемите документи, като в известието за гибел на лицето Ангел Христов е записан час на гибелта - 08.00 часа на 3-ти юни 2023 година. Съобщението е принесено от чиновник на траурна организация.

От последващата инспекция в Национална база данни въз основа на известието, се открива от госпожа Палчева, че има сбъркана фамилия и връща на приносителя известието за следващо правилно отразяване на имената.

След период от време, известието е още веднъж донесено в Гробищен парк-Дупница, с нанесена смяна на семейството от здравно заведение с реквизити, отразяващи направената промяна. Тогава служебното лице пристъпва към актосъставяне за гибел.

С цел отбягване на спекулации, е значимо да се посочи, че в Национална база данни няма спомагателна информация, с която разполага Министерство на вътрешните работи, както и за оповестени за търсене лица.

" В осъществяване на служебните си отговорности, лицето по гражданско положение е изпълнило законовите разпоредби разказани в Закона за гражданската регистрация и Наредбата за действието на единната система за гражданска регистрация " се споделя в формалното известие.

Същевременно от полицията  в Кюстендил оповестяват, че " чиновниците са открили, че има издадено известие за гибел от доктор от дупнишка болница, публикуван е и смъртен акт. Трупът е закаран за аутопсия в столична болница, осъществени са голям брой процесуални дейности ".

По-рано през днешния ден духовник от Дупница разкри пред БНР, че е получавал есемеси от така наречен " братя Галеви " през 11-те години, когато двамата са в неопределеност. В неделя отец Георги Паликарски трябваше да извърши опелото на умрелия Ангел Христов. Погребението беше отсрочено поради формираните две досъдебни производства, които би трябвало да открият аргументите за гибелта на Христов и събитията при връщането му в България.

Отец Георги Паликарски се познавал добре с " братя Галеви " и преди да бъдат наказани и да изоставен страната. И той не знае къде са се били открили за тези 11 години, до момента в който ги издирваха, само че през това време продължавал да получава от тях SMS-и.

" Въпросът е този, че ми пращаха поздрави, SMS-и за Великден, за Честито Рождество Христов, Христос Воскресе. Предполагам, че SMS-ите са от тях, само че да са били изпращане от България - това са нелепости ".

Отец Георги е безапелационен, че Пламен Галев не е в България:

" Не, не. От някъде ще изскочи някоя сензация и за него ".

Днес би трябвало да бъде осъществена аутопсията на умрелия Ангел Христов, с цел да стане ясна повода за гибелта му. На дупнишкото гробище към този момент е изкопан гробът, където ще бъде положен. Това е наоколо на гробищния храм и е на видно място.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР