Мистериозно изникнало писмо накара ФБР да поднови разследването на единственото

...
Мистериозно изникнало писмо накара ФБР да поднови разследването на единственото
Коментари Харесай

Писмо мистерия потвърди бягство от Алкатрас

Мистериозно изникнало писмо накара ФБР да възобнови следствието на единственото до момента непотвърдено сполучливо бягство от именития затвор, написа в. “Сън “. Писмото било изпратено от един от тримата оживели и твърди, че всички те са избягали през 1962 година

Братята Джон и Кларънс Англин и техният съкилийник Франк Морис, за които се счита, че са починали в ледените води на Санфранциския залив по време на опита за бягство през 1962 година.

Алкатрас постоянно е имал репутацията на затвор, от който никой не е съумял да избяга. През 2013 година в полицията в Сан Франциско е изпратено мистериозно писмо, разкрито чак в този момент. Писмото стартира с думите: „ Казвам се Джон Англин и през 1962 избягах от Алкатрас дружно с брат ми Кларънс и Франк Морис “.

Авторът изяснява, че към този момент е на 83 години, в неприятна форма и му е сложена диагноза рак. „ Да, измъкнахме се онази нощ, само че беше доста мъчно “, напомня си заветната нощ нарушителят. В писмото той изяснява и че Франк е умрял през 2008 година, а брат му – три години по-късно.

След това създателят предлага договорка на ФБР. „ Това не е смешка. Ако ме върнете за не повече от една година в Алкатрас и бъдат положени медицински грижи за положението ми, ще ви дам точните си координати “.

Смята се, че тримата пандизчии са прокопали тунел с лъжици и по-късно се пробвали да избягат със сал, изработен от 50 дъждобрана. По време на следствието ФБР публично декларира, че и тримата са починали в студените води в резултат на хипотермия. Новата информация, обвързвана с писмото, заплашва репутацията на Алкатрас, който сега е туристическа атракция. /monitor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР