Мистериозният кандидат, платил 28 милиона долара за 11-минутното пътуване до

...
Мистериозният кандидат, платил 28 милиона долара за 11-минутното пътуване до
Коментари Харесай

18-годишно момче ще лети в космоса с Джеф Безос |

Мистериозният претендент, платил 28 милиона $ за 11-минутното пътешестване до ръба на космоса с Джеф Безос, няма да взе участие в полета на " Блу Ориджин "  на 20 юли, оповестиха от компанията.

Кандидатът, поискал анонимност, се е отказал поради " организационни спорове " и ще заеме мястото в бъдещи задачи.

Вместо него 18-годишният Оливър Деймън ще полети дружно с Джеф Безос, брат му Марк Безос и 82-годишната Уоли Фънк, обучавана за астронавт през 1959 година като част от галактическата стратегия на НАСА Мъркюри 13.

Деймън е бил участник в търга, класиран за втория полет. Говорител на " Блу Ориджин " съобщи, че е изместен напред, когато мястото се е освободило. Компанията не оповестява какъв брой коства мястото, купено от бащата на бъдещия астронавт - Джос Деймън. Той е създател и основен изпълнителен шеф на капиталовата компания " Съмърсет кепитъл партнърс " със седалище в Нидерландия.

Деймън, който ще бъде студент в Университета в Утрехт от тази есен, ще стане най-младият човек, летял в миналото в космоса, до момента в който Фънк ще стане най-възрастният.

Това пътешестване ще означи първия в историята полет на суборбиталната галактическа туристическа ракета на " Блу Ориджин " наречена " Ню Шепърд " и компанията употребява това, с цел да провежда огромно наддаване онлайн за местата предишния месец.

Офертата от 28 милиона $ беше надалеч по-висока, в сравнение с множеството чакаха. " Блу Ордиджин " подари парите на своята неправителствена организация " Клуб за бъдещето ", фокусирана върху насърчаването на науката и софтуерното обучение измежду децата.

„ Клуб за бъдещето “ на собствен ред подари 19 милиона $ от тези пари на разнообразни галактически организации с нестопанска цел, в това число „ Брук Оуенс “ - фонд за стипендии за дами в региона на технологиите, и фамозния, само че затруднена във финансов проект галактически лагер в Алабама.

През последните 10 години " Блу Ориджин " организира редица сполучливи тестови полети на ракетата, които бяха изцяло автоматизирани и до момента без екипаж. Миналият месец компанията разгласи, че най-сетне са подготвени да възнамеряват пътнически полет и Безос ще лети на първата задача. 

Според уеб страницата на компанията има малко ограничавания за това кой може да лети на борда на " Ню Шепърд ": претендентите би трябвало да са навършили 18 години, да са в задоволително добра физическа форма, с цел да изкачат седем реда стъпала за минута и половина, да са високи сред 152 и 195 см и с тегло от 50 до 100 кг. Кандидатите би трябвало да могат да стягат от откопчават коланите на седалките за по-малко от 15 секунди, да прекарат час и половина закопчани в затворена капсула и да устоят на противодействие 5,5G по време на спускането. 

Welcome to the crew, Oliver! We’re grateful to have you as our first customer to mark the beginning of commercial operations.
— Blue Origin (@blueorigin)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР