Мистериозният готвач с гъби признава, че случайно е поставил смъртоносни гъбички в говеждото Уелингтън

...
Мистерията с гъбите, обхванала Австралия, започна да се разплита в
Коментари Харесай

Мистерията с гъбите, обхванала Австралия, започна да се разплита в понеделник, като готвач-аматьор каза, че случайно е сложила смъртоносни гъби в ястие с говеждо Уелингтън, което сега се свързва с три смъртни случая.< /p>

Слухове се въртят около сплотена общност в селските райони на Австралия, след като семейният обяд завърши със смъртта на трима души и местен проповедник се бори за живота си.

Полицията смята, че ястието е опетнено с смъртоносни гъби, които растат диво в подножието около Леонгата - малко градче на около два часа път с кола югоизточно от Мелбърн.

Храната беше приготвена от Ерин Патерсън, редактор на бюлетин на общността, който е бил посочена като заподозряна, тъй като изглеждаше, че е в добро здраве, въпреки че четиримата й гости се разболяха тежко.

Разследването подхрани интензивни спекулации, докато полицията се опитва да отдели неумелото готвене от предполагаем злоумишлен акт.

Патерсън подчерта в понеделник, че несъзнателно е купила гъбите от азиатски магазин за хранителни стоки и че отравянията са били случайни.

„Сега съм опустошена от мисълта, че тези гъби може да са допринесли за претърпяното заболяване от любимите ми хора,” каза тя в изявление, предоставено на австралийските медии.

„Наистина искам да повторя, че нямах абсолютно никаква причина да нараня тези хора, които обичах.”

< p>Патерсън приготви говеждото Уелингтън за отчуждените си свекъри Дон и Гейл Патерсън следобед в събота, 29 юли.

Тя беше омъжена за сина на Дон и Гейл Саймън, но двойката живееше отделно за известно време.

Местният баптистки пастор Иън Уилкинсън и съпругата му Хедър допълват списъка с гости.

По-късно същата вечер двете двойки започнаха да изпитват симптоми на хранително отравяне и отидоха в местния болници.

Вкопчени в живота

Хедър и Гейл починаха следващия петък, а Дон почина ден по-късно. 70-годишният Иън все още се вкопчва в живота. Той е в критично, но стабилно състояние.

„Обнадеждени сме и продължаваме да се молим за възстановяването му“, каза семейството на Иън в изявление през уикенда.

„Дълбоко сме трогнати от изливането на доброта, молитви и подкрепа от страна на семейството, приятелите и по-широката общност.“

Криминалистите са тествали дехидратор за храна, открит на сметище наблизо, за да видят дали съдържа следи от токсичните смъртоносни гъби.

Според австралийските медии, Патерсън е признала, че е изхвърлила дехидратора - като каза, че е изпаднала в паника и се е притеснявала да не загуби попечителството над двете си деца.

Тя според съобщенията е казала тя е купила гъбите от местен магазин за хранителни стоки в Мелбърн и че тя също се е разболяла, след като ги е изяла заедно с гостите си.

Патерсън решително протестира, че е невинна, като през сълзи каза на репортери миналата седмица: „Не съм правете каквото и да било, обичам ги и съм съсипан, че ги няма.“

Тя не е обвинена и полицията не е предоставила доказателства за неправомерни действия.

Гъбите мъртва шапка никнат свободно навсякъде влажни, топли части на Австралия и лесно се бъркат с ядливи разновидности.

Твърди се, че имат по-сладък вкус от другите видове гъби, но съдържат мощни токсини, които бавно отравят черния дроб и бъбреците.

< /p> Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР