Мистериозна дама седна до Росен Плевнелиев и Соломон Паси по

...
Мистериозна дама седна до Росен Плевнелиев и Соломон Паси по
Коментари Харесай

Коя е мистериозната дама до Плевнелиев и Соломон Паси?

Мистериозна дама седна до Росен Плевнелиев и Соломон Паси по време на срещата им с представителите на Движение за права и свободи през днешния ден, видяха политическите кореспонденти. Зам.-председателят на Народното събрание Йордан Цонев, заместник-председател на Движението и зам.-председателят на ПГ на партията Хамид Хамид останаха сюрпризирани от наличието и на трето лице в преговорния екип, излъчен от ГЕРБ-СДС.  

Дамата се оказа Бисерка Бенишева, чиято професионалната биография е тясно обвързвана с влизането на страната ни в Европейски Съюз още от старта на преговорния развой и до началото на присъединението на България към общността. Образованието на Бенишева е в областта на външната търговия. Преди да се включи в евроинтеграционния развой, Бенишева работи като специалист в Министерство на външноикономическите връзки. А откакто става значим участник в него, от 1991 до 1993 година е консултант в задачата на България към Европейската общественост. От 1993 година до 1997 година е пълномощен министър в задачата на България към Европейската общественост

По-късно - от 1997 година до 2001 година, тя оглавява на дирекция „ Евроинтеграция ” в Министерство на външните работи и е член на главния екип по договарянията за присъединение. От 2001 година до 2003 година е и пълномощен министър в задачата на България към Европейската общественост и член на главния екип по договарянията за присъединение. От 2003 година до 2007 година, която стартира участието на България в Европейски Съюз, Бенишева е дипломат на Република България в Ирландия и член на главния екип по договарянията за присъединение.

Последната й известна в общественото пространство служба е шеф „ Европейски въпроси “ в ПанЕвропа България.

Плевнелиев и Паси споделиха пред публицисти, че са присъединили Бисерка Бенишева в диалозите поради богатия й опит в евроинтеграцията на България и поради безапелационните евроатлантически позиции на Движение за права и свободи тя може да бъде доста потребна по време на диалога им.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР