Мислят ли хората? Със съжаление трябва да напиша НЕ. И

...
Мислят ли хората? Със съжаление трябва да напиша НЕ. И
Коментари Харесай

Здравият човек не плаща

Мислят ли хората? Със страдание би трябвало да напиша НЕ. И това събитие визира всички хора, без изключение, тъй като всички сме израсли под въздействието на гигантската мисъл-форма, че съществува тестваната и потвърдена истина.

И тази истина може единствено да се повтаря и не предстои на подозрение, т.е. хората боравят с открити мисловни шаблони, които им основават илюзията, че мислят.

Разбира се, кой вманиачен ще си признае, че е вманиачен. И от всички хора единици са тия, които осъзнават сериозността на казуса.

90% от хората живеят под девиза: “Така вършат другите хора – затова това е вярно ” – значимото е да не са по-долу от някакво приблизително равнище.

Колко хора се замислят, че такова държание наподобява повече на държание на машина, на робот или както пиша от време на време – на зомби?

Масовата мисъл-форма, че да подражаваш на преобладаващото болшинство е гаранция, че постъпваш вярно, изпразва главите на хората от какъвто и да е опит за сериозна оценка и блян за рационализиране. Благодарение на тази умствена леност, работи дейно рекламата, политическите и религиозните внушения.

Естествено всеки един от нас, в някакъв миг от живота си, излизайки от рамките на откритото или професионалното, демонстрира творчество и нововъведение, само че това напълно не е задоволително да влезе в категорията “мислещ човек ”, тъй като преобладаващата част от всекидневието му минава по табиет, по инерция.

Тук на това място шаблона изисква да бъда упрекнат в подстрекателство към безредица и разрушение на открития публичен ред.

Това, което си разрешавам да настоявам е, че в случай че хората по-често подлагаха на подозрение общоприетите истини, еволюцията им щеше да се форсира неведнъж.

За да не наподобяват голословни изказванията ми, ще прегледам един образец от всекидневието, който може да покаже какъв брой сериозен е въпроса с отсъствието на мислене.

Става въпрос за актуалната медицина – доста малко хора се замислят върху обстоятелството, че новите и съвременни лечебни способи и медикаменти стават от ден на ден и все по-силни, а здравите хора все по-малко. На процедура, здравите хора са тъкмо толкоз, колкото и мислещите.

През вековете се е наложила практиката, тези които лекуват болните, да не са заинтересувани от тяхното изцеление, тъй като здравият човек не заплаща.

Така е построена всеобщата мисъл-форма, че някой различен би трябвало да се грижи за нашето здраве, а не всеки самичък да се грижи за проблемите на тялото си посредством здравословен метод на живот, посредством разсъдъка си – определяне и волево унищожаване на аргументите за казуса.

Тази надълбоко втълпена настройка, че има експерти, които доста по-добре знаят, какви са нашите проблеми и единствено те могат да ни освободят от тях, е характерен образец за отсъствието на мислене и демонстрира държанието ни на зомбита.

Всеки може да си показа или да следи, какъв брой доста хора протягат ръка всекидневно към медикаментите – това симптом на мислене ли е?

Забележете, мотора, който основава новите медикаменти, не е тяхната успеваемост, т.е. здравето на индивида, а облагата, която носят. Т.е. новото и съвременно (разбирай носещо печалби) лекарството би трябвало да дава отговор на две съществени условия: да носи бързо, само че кратковременно облекчение и да има колкото се може по-малко нездравословни резултати, с цел да е колкото се може по-дълго време печелившо.

Много фактически ефикасни медикаменти изчезнаха от аптеките, тъй като не дават отговор на обезателното изискване да носят облаги. Други нови и остарели, само че фактически ефикасни лечебни способи, не могат да намерят своето място още веднъж по същата причина – отсъствието на мислене и търсенето на обезпечената истина.

Забележете, единствено при рекламите всичко е обезпечено. Да рекламираш медикаменти е толкоз незаконно, едвам рекламираш цигари, алкохол и опиати – внушението за съществуването на вълшебното хапче обезсмисля природосъобразния живот.

На тази маркетингова политика се подчинява една голяма в международен мащаб промишленост, чиито годишни облаги надвишават 700 милиарда $ – по какъв начин може да има здрави хора, учудващо е, че към момента има живи хора.

Обърнете внимание, че аптеките по улиците са повече от питателните магазини. Това нищо ли не ви приказва, само че нали би трябвало да се мисли и то в прорез с общоприетото…

Допускате ли, че в случай че хората се замисляха по тези въпроси, всичко това (и още доста друго), ще е действителност?

създател: Йосиф Йоргов

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР