Мисля, че следващият министър-председател трябва да е лидерът на “Да,

...
Мисля, че следващият министър-председател трябва да е лидерът на “Да,
Коментари Харесай

Георги Лозанов: Премиер трябва да е Христо Иванов

Мисля, че идващият министър-председател би трябвало да е водачът на “Да, България ” Христо Иванов, съобщи в изявление замедийният специалист доцент Георги Лозанов и разясни: " Защото той в Народното събрание в този момент най-пълно показва и удържа историческия континуитет на волята за демократични промени в нашето общество: от акцията му в Росенец, вдигнала протестната вълна от 2020 година, обратно през решаващите политически и геополитически промени по времето на Костов и Стоянов, та чак до огромния наследник протест на Орлов мост през 1990 година. Заедно с това Христо Иванов пръв направи добре премерена диалогична крачка към ГЕРБ/СДС в търсене на взаимоотношение без съглашателство. Още повече, той е неотстъпчив покровител на правосъдна промяна, която точно обрисува границата на допустимия и неприемливия компромис в договарянията сред първите в Народно събрание.

Впрочем той щеше да бъде определен още предишния път, в случай че президентът не беше дал третия мандат на Българска социалистическа партия, с цел да не би да се обиден съветските ползи от “войнолюбците ”. "

Помолен да направи прогноза за сегашния парламент, медийният специалист съобщи: " Обединението сред първите две политически сили Сигурно не е единственият вероятен вид, само че за момента е най-приемливият. Защото през политическия антракт, в който България – член на Европейски Съюз и НАТО, обитава от години, пропутиновите сили и настройки непрекъснато набират мощност. И дълго чаканата промяна на модела на ръководство може да се реализира, само че не към по-добър, а към още по-лош. Вярно е, че Демократична България и Политическа партия влизат от парламент в парламент със поръчка да глобяват ГЕРБ за позволените през неговото ръководство корупционни практики, само че гласоподавателите към този момент за пети път не им дават подобен мандат. За страдание, битката с корупцията не се оказа задоволително мобилизиращ фактор.
Според Георги Лозанов, анти-ГЕРБ говоренето все по-малко генерира избор. Явно битката с корупцията в политиката у нас може да се води единствено един до друг с тези, които подозираш, че са подвластни от нея. Деликатна задача, която изисква умения, тъкмо противоположни на това да арестуваш Бойко Борисов, без да си намерил задоволително законови учредения.

За влияието на войната в Украйна в съставянето на държавно управление у нас, Георги Лозанов разяснява: " На идващите избори нараства заплахата да пристигна на власт – първо срамежливо, а след това искрено – пропутиново държавно управление. Не знам по кое време президентът няма да издържи и ще връчи мандат за съставянето му на “Възраждане ” в продължение на личното си настойчиво гледище за неутралитет на България по отношение на съветската инвазия в Украйна.

Като прибавим към това и риска поради властови упоритости и лични ежби партии, които към този момент заявяват принадлежност към евро-атлантическото болшинство, да се отдръпват от него, излиза наяве, че Путин вместо в Украйна може да завоюва войната в България, без да я е водил. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР