Мисля, че ще запомните едно изключително важно нещо, когато идвате

...
Мисля, че ще запомните едно изключително важно нещо, когато идвате
Коментари Харесай

Кметът Таня Христова към министър Гроздан Караджов в Габрово: С габровци шега не бива!

Мисля, че ще запомните едно извънредно значимо нещо, когато идвате в Габрово.

А то е, че с габровци смешка не трябва! Когато става въпрос за нещо толкоз мъчително обвързвано с развиването на района, в действителност би трябвало да бъдете доста деликатен “, с тези думи кметът на Габрово Таня Христова се обърна към заместител министър-председателя и министър по районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов по време на полемика за бъдещето на плана за създаване на тунел под връх Шипка в Габрово.

Таня Христова изиска увещание от министър Караджов, че планът за тунела ще бъде част от главния лист на Оперативна стратегия „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027. Тя изиска да знае каква е сумата, заложена в държавния бюджет за 2022 година за завършването на петия стадий от този стратегически обект – Западен обходен път на Габрово, чиято крайна фаза е точно тунелът под връх Шипка.

„ За мен е наслаждение да се работи с хора, които са упорити и които си следват задачите “, сподели в отговор министър Гроздан Караджов. Той акцентира, че наличието му в Габрово е знак за опрощение и почитание към габровци и разгласи решението си да продължи работата плана, като заяви, че определеният реализатор на тунела през днешния ден е удостоверил офертата си. Беше обявено още, че през днешния ден ще бъдат отворени и ценовите офертите за избор на компания за строителен контрол на тунела.

Според районния министър има опция част от средствата за строителство, заложени в бюджета за 2022 година да бъдат ориентирани към тунела под Шипка, само че това ще стане ясно след гласуването на новата финансова рамка.

Дискусията в Габрово се поведе по покана на Таня Христова и ръководителя на Общинския съвет Климент Кунев след поредност от изказвания по тематиката, от страна на министър Караджов, които сложиха под подозрение бъдещето на инвестицията.

Обсъждането на една от най-чувствителните за генерации габровци и за икономическото бъдеще на страната тематики се случи преди постоянното съвещание на локалния парламент в града, в наличието на общинските съветници, народни представители от района, кметове на Габрово, представители на Министерство на регионалното развитие и на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и бе излъчено в действително време в уеб страницата на Община Габрово.

Кметовете на Габрово от разграничи мандати също поддържаха построяването на тунел под Балкана, като една от идеите, които би трябвало бъде осъществена. Тунелът по връх Шипка е част от един от най-важните европейски транспортни коридори. Ако работата по него не продължи, може да се наложи България да върне към 30 млн. лева европейски средства, защото обходният път на Габрово, който води към бъдещия тунел, е построен и с европейски средства, акцентира кметът на Габрово от мандат /ноември 2007 – април 2010/ Томислав Дончев.

Повече по тематиката, очаквайте на следващия ден в 10:10 часа в предаването „ Часът на Габрово “ по радио Бумеранг ФМ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР