Мисля, че подобно управление е уникално в света - с

...
Мисля, че подобно управление е уникално в света - с
Коментари Харесай

Борисов: Това управление е уникално в света - с коалиция, с некоалиция, удържайки на яростни атаки

Мисля, че сходно ръководство е неповторимо в света - с коалиция, с некоалиция, в това време, удържайки на толкоз гневни офанзиви. Това разяснява пред публицисти водачът ан ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Това, което сме се разбрали, е при ротацията в ръководството да вършим оценка на всеки един министър и дружно да решаваме, акцентира водачът на ГЕРБ. 

 

“Срещаме се всеки ден и търсим способи да преодолеем трудностите пред (не)коалицията ”, сподели още той.

 

“Опозицията не помни през вчерашния ден, че когато те управляваха и имаха министри, ние бяхме преди всичко по предоставяне на оръжия за Украйна. Много бързо го не помнят това ”, сподели Борисов.

 

Подкомисията за надзор на еврофондовете ще стане комисия през днешния ден, съобщи водачът на ГЕРБ. Комисията ще приготвя критериите за компаниите, които ще аплайват по Териториалните проекти за обективен преход на въглищните райони. Борисов е разговарял с премиера Николай Денков и със съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков, след като вчера депутати от ГЕРБ-СДС показаха притеснения във връзка с Териториалните проекти за обективен преход за областите Стара Загора, Перник и Кюстендил. Те приканиха държавното управление да промени по най-бързия метод проектите и показаха терзание, че компании, близки до „ Продължаваме промяната - Демократична България “, ще се облагодетелстват от европейските пари.

 

По думите на Борисов Денков е приел причините им и ги е уверил, че ще бъдат изменени изреченията, които съгласно ГЕРБ са притеснители, още на съвещание на държавното управление в петък.

 

Едно от разстройствата за ГЕРБ е „ въз основа на получените вложения, които да бъдат подкрепени “, прочете Борисов. Той изясни: „ тоест, дава се един показателен лист на близки компании или част от тях, доста близки до ръководещите, които за нас е необичайно, че са се появили там ".

 

Другото терзание е обвързвано с „ фиктивен развой на избор и оценка “, което по думите на Борисов значи, че в този момент се появяват едни компании, които аплайват за над 3 милиарда лв. и които по-късно ще бъдат оценени официално. С това ние не сме съгласни, по тази причина ще има комисия в Народното събрание, която да прегледа всички тези неща, тъй като задачата на териториалните проекти е подкрепяне на местата, където има проблем. Ще бъдат закрити работни места, уточни водачът на ГЕРБ.

 

Аз имам вяра на акад. Денков и се надявам, че още в петък на Министерски съвет тези две фрази ще изчезнат, сподели Борисов. Тогава, когато към този момент имаме утвърден териториален проект, една компания ще кандидатства по трите съществени правилото на Европейска комисия и която завоюва – надлежно ще работи, изясни той. Борисов счита, че грешката е била позволена несъзнателно, а Денков го е уверил, че парите няма да отидат в авансово избрани компании.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР