Мисля, че още няколко години вирусът COVID-19 ще бъде с

...
Мисля, че още няколко години вирусът COVID-19 ще бъде с
Коментари Харесай

Известна вирусоложка избухна: Дори, когато си играят - децата трябва да са с маски

Мисля, че още няколко години вирусът COVID-19 ще бъде с нас, сподели вирусологът проф. Радка Аргирова в " Денят стартира ".

" Засега виждаме, че има повишаване на случаите, образователната година е мотив за това ", съобщи тя.

Не се съблюдават плануваните ограничения, усилиха се събиранията през лятото, това е причина за повече инфектирани.

Трябва да кажем, че в България, спрямо останалите страни, броят на инфектираните не е чак толкоз огромен.

За втора вълна в България не можем да приказваме, тъй като първата не е свършила. Има вълнообразни спадания, покачвания, които и в бъдеще ще бъдат налице. Само като се съблюдават ограниченията, можем да помогнем за понижаване на болестта.

Проф. Аргирова изрично е за потребление на маските, даже и в учебно заведение.

" И когато си играят, децата би трябвало да са с маски. Шлемовете също правят работа, изключително за тези, които непрестанно са по отношение на хора. Те са потребни, би трябвало да се почистват от време на време, а маската би трябвало да се сменя ", предложи вирусологът.

При дребните деца е мъчно да се поставят маски в детските градини и проф. Аргирова предложи по опция да се разредят групите и да се измисля такова занятие, при което децата да не са доста близо едно до друго. И посъветва бебетата да не бъдат целувани, с цел да се избегне предаването на вируси.

При приближаване на грипния сезон хората си задават въпроса по какъв начин ще се разпознава грипът от ковид а. Този проблем стои пред лекарите - по какъв начин ще слагат диагнозата. Има проби - и бързи, и PCR за Коронавирус, и за грип, и комбинирани. И да се подсети още веднъж - маската е универсалното защитно средство.

Има и признаци, по които грипът се разграничава от ковид а. Признаците на грипа стартират 24 до 48 часа от до момента до инфектиран, при Коронавирус признаците се демонстрират на 7-8 ден, само че още от 2-3 ден инфектираното лице отделя вирус.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР