Мислите ли, че съм щастлив да направя тази реформа? Не! Това

...
Мислите ли, че съм щастлив да направя тази реформа? Не!
Това
Коментари Харесай

Макрон: Да не мислите, че съм щастлив от тази реформа? Не съм!

Мислите ли, че съм благополучен да направя тази промяна? Не!

Това сподели френският президент Еманюел Макрон в първата си обществена изява от месеци по тематиката " пенсионна промяна ", която докара Франция до серия митинги и стачки, а държавното управление - до два вота на съмнение.

В основата си промяната на Макрон, която бе един от неговите съществени задължения при преизбирането му за нов мандат, се свежда до повишение на пенсионната възраст от 62 на 64 години. 

" Тази промяна не е разкош, нито наслаждение. Тя е нужда ", отсече Макрон в изявление за два френски телевизионни канала. Той осъди деянията на принуждение и експанзия от митингите, които ескалираха през последните няколко дни и изрази паника, че във Франция може да се стигне до конфликти сходни на тези в Бразилия или Съединени американски щати. Но в това време отбрани легитимността на спокойно демонстриращите против промяната френски жители. 

Въпреки всичко той бе безапелационен, че законовият текст " ще продължи своя либерален път " по този начин, че да бъде обнародван преди края на годината.

" Чувам потребността от правдивост ", съобщи още френският президент. Но в това време напомни, че в страната му всяка пенсионна промяна е била придружена от митинги.
 APTOPIX France Pensions Снимка: AP
Еманюел Макрон даде да се разбере, че на този стадий не възнамерява счита промяна на министър-председателя Елизабет Борн и че ръководеното от нея държавно управление има доверието му. Повод за това бе решението на изпълнителната власт да заобиколи Народното събрание посредством особено конституционно пълномощие, с цел да прокара пенсионната промяна. То докара до два вота на съмнение против държавното управление, които бяха несполучливи, само че с нежна поддръжка за ръководството. 

" Подкрепям републиканския ред. Това е, което желая ", заключи Макрон. Той призна, че французите са " прави да са изтощени " и изрази вяра " естественият живот " да се възобнови по най-бързия метод. 

Макрон даде обещание да възобнови и ускори разговора си със синдикатите.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР