Мислете за кокосовото масло като за уплътнител. Той задържа хранителните

...
Мислете за кокосовото масло като за уплътнител. Той задържа хранителните
Коментари Харесай

Ето какви са ползите от кокосовото масло за косата

Мислете за кокосовото масло като за уплътнител. Той задържа питателните субстанции и влагата вътре и пречи на всички нездравословни химикали да обхванат в косата. Според фризьори, кокосовото масло е най-хубаво за по-плътните коси. Съветите са да употребявате чисто, необработено масло, защото всичко, което има добавки може да се окаже нездравословно за скалпа ви.
А за хората с по-тънък косъм, специалистите поучават да употребяват артикули, които съдържат кокосово масло като съставна част, а не да залагате на необработената му версия
Как кокосовото масло оказва помощ на косата?
Блясък и мекост
- Ако косата ви наподобява или я чувствате малко повредена, кокосовото масло ще ви помогне да си върнете здравия и хубав искра. Това се дължи най-много на свойствата на маслото, които не разрешават на влагата да се изпари.
Възстановява - Поради неповторимата си конструкция, кокосовото масло в действителност е в положение да предотврати загубата на протеин и да възвърне косата. То също по този начин е отлично средство против трошливост на косъма.
Помага против непокорна коса - Кокосовото масло е отлично решение против непослушната коса, която се вее на всички места даже и без да има вятър. Имайте поради обаче, че ще би трябвало да бъдете търпеливи, защото резултатът няма да е незабавен.
Как да използваме кокосовото масло?
Като маска за коса
- Разбийте дружно две супени лъжици кокосово масло, едно яйце и да нанесете сместа отмерено върху косата си. След 20-25 минути се изкъпете с шампоан и еликсир. Веднага ще забележите, че косата ви наподобява по-добре и е по-мека на досег.
Нощно лекуване - Ако косата ви е в действителност повредена, ще би трябвало да употребявате кокосовото масло като нощно лекуване. Нанесете необработения артикул върху косата (три супени лъжици за суха и една супена лъжица за фина коса) и добре я втрийте в скалпа. След това загърнете главата си с шал или забрадка и оставете да подейства през нощта.
На идната заран изплакнете маслото, по-късно се изкъпете както нормално.
Използвайте го преди да влезете в басейн или море - Според специалисти, хлорът и солената вода вършат косата извънредно суха и чуплива. Затова те предлагат да употребявате кокосово масло преди плуване. Намокрете косата си преди да влезете във водата и нанесете маслото на всички места. То ще сътвори преграда, с цел да отблъсква химикалите и солта на открито.
Прокарайте го през косата си преди подготовка - Най-доброто време за използване на маска за коса е, когато упражнявате, защото по-късно по този начин или другояче ще се изкъпете. Преди подготовка намажете сухата си коса с кокосово масло и я вържете на кок, с цел да не ви пречи.
Използвайте го преди къпане - Ако имате къдрава коса, може да употребявате кокосовото масло, с цел да предпазите косата си от шампоани, които предизвикват сухота. Преди да вземете душ, нанесете малко от продукта в краищата на косата си, само че избягвайте корените и го оставете да престои към час. След това се изкъпете.
Използвайте го при заплетена коса - Вместо да харчите пари за спрейове, пробвайте се да развържете косата си с малко кокосово масло и да разплетете възлите. Консистенцията му ще придаде на косъма малко повече разтегливост и ще направи разресването доста по-лесно.
Спрей за искра - За да имате напълно натурален спрей за искра, който сте си създали сами, просто разтопете малко кокосово масло и го сложете в бутилка с пръскало. Имайте поради, че маслото гори при температура от 160 градуса, тъй че внимавайте с разтопяването му. След като сте го поставили в бутилката, го оставете някъде на топло, с цел да не се втвърди още веднъж. Напръскайте косата си когато и да е, с цел да я поддържате в съвършено положение.
Подпомага действието на другите ви артикули - Можете да употребявате кокосовото масло, с цел да извършите настоящите си артикули още по-ефикасни. Смесете го с малко количество от крема ви за къдрици или обичаната си маска за коса, нанесете го върху балсама си преди да изплакнете косата. Ще забележите, че по този метод изгодите са доста по-големи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР