Мислех си, че след велоалеята на „Г. С. Раковски, по-голямо

...
Мислех си, че след велоалеята на „Г. С. Раковски, по-голямо
Коментари Харесай

Иван Таков: Затварянето на бул. „Витоша“ в отсечката от ул. „Алабин“ до бул. „Ал. Стамболийски“ създаде транспортен хаос

Мислех си, че след велоалеята на „ Г. С. Раковски ", по-голямо транспортно безумство не можем да сътворим. Видно, че след две седмици затваряне на правата от ул. „ Алабин " до бул. „ Ал. Стамболийски " на бул. „ Витоша ", макар уверенията от зам.-кмета по превоз, че са правени симулации, че това няма да се отрази на придвижването, видно е, че това решение е на парче.

Това сподели общинският консултант от БСП-София Иван Таков по време на съвещанието на Столичния общински съвет, предава Агенция „ Фокус ". „ Освен, че решението не донесе нищо положително на този стадий, сътвори извънреден транспортен безпорядък.

Не можеш да имаш пешеходна улица, по която вървят трамваи. Това решение сътвори транспортен проблем. Не сме против пешеходните зони, само че това не би трябвало да се прави на парче ", съобщи Таков.

По думите му даже това трасе не се употребява от пешеходците. „ Създаде се извънреден безпорядък. Не го вършим на проблем поради „ Позитано ". Не е срамно да си признаем, че сме позволили неточност и да помислим за по-цялостна идея ", сподели още Таков.

Председателят на СОС Елен Герджиков добави, че в действителност всяко начало е мъчно.
Председателят на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева съобщи, че решението не е на парче, тъй като имат цялостна визия за това по какъв начин се развива пешеходната зона.

„ Хората на драго сърце се възползват от това, че могат да минават свободно, без да чакат на светофара при пл. „ Св. Неделя ", сподели още Малина Едрева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР