Мисията на ООН, която посети Нагорни Карабах, не е получила

...
Мисията на ООН, която посети Нагорни Карабах, не е получила
Коментари Харесай

Мисията на ООН не е установила насилие над арменци в Нагорни Карабах

Мисията на Организация на обединените нации, която посети Нагорни Карабах, не е получила информация за принуждение против арменски цивилни жители и не е видяла разрушена гражданска инфраструктура, заяви международната организация.

Мисията е била в района през този уикенд, с цел да оцени обстановката на място и да откри филантропичните потребности както на останалите хора, по този начин и на тези, които са в придвижване, съобщи представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик, представен от Анадолската организация.

Той добави, че визитата на задачата, в която вземат участие представители на СЗО, УНИЦЕФ, Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида (СПЧ) и Службата за съгласуваност на филантропичните въпроси (СКХВ), е подхванато по искане на азербайджанското държавно управление.

Дюжарик означи, че задачата е направила обзор на граничния контролно-пропускателен пункт в Лачин и град Ханкенди, като сподели: " Те не видяха вреди по гражданската социална инфраструктура, в това число лечебни заведения, учебни заведения и жилища, нито по културната или религиозната инфраструктура. "

Говорителят добави: " Въпреки това наподобява, че нито един магазин не работи. Мисията видя, че държавното управление на Азербайджан се приготвя за обновяване на здравните услуги и някои съществени комунални услуги в града. "

Той сподели също, че задачата не е попаднала на известия за принуждение нито от страна на локалното население, нито от други лица против арменски цивилни жители.

Дюжарик сподели още, че екипът на Организация на обединените нации се е срещнал с представители на арменската общественост в района. Той също по този начин посочи значимостта на повторното създаване на доверие в Карабах и акцентира, че всички страни би трябвало да положат старания за това. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР