“Мисия Зоо детективи, създадена от Банка ДСК и Mastercard®, въвлича

...
“Мисия Зоо детективи, създадена от Банка ДСК и Mastercard®, въвлича
Коментари Харесай

Интерактивна игра с кауза ще забавлява и образова посетителите на Зоопарк София


“Мисия Зоо детективи ”, основана от Банка ДСК и Mastercard®, въвлича родители и деца в тематиката на биоразнообразието и сериозно застрашените типове

Банка ДСК и Mastercard още веднъж сплотяват сили със Зоологическа градина - София, с цел да насочат вниманието към идеята за запазване на местообитанията на сериозно застрашените скотски типове. Чрез интерактивната игра „ Мисия Зоо детективи “, особено основана за дребните фенове на дивия свят, двете компании поддържат значимата тематика за екологичното обучение и построяването на природозащитно съзнание в обществото и младите, в частност.

Достъпна през смарт телефон, играта въодушевява родителите и техните деца за увлекателна и ангажираща разходка по маршрутите на софийския зоопарк, с цел да научат повече за изчезващите типове, които намират своя предпазен дом и грижи там. Младият български художник Тео Георгиев е създател на красивите илюстрации на обичаните жители на зоологическата градина, които крият отговорите на въпросите в спортния куиз с три равнища на компликация.

През миналия уикенд, когато играта публично бе показана, няколко десетки фамилии се впуснаха в интерактивното премеждие на „ Мисия Зоо детективи “, а дребните гости се забавляваха и обогатиха знанията си за дивата природа и методите, по които могат да оказват помощ за нейното предпазване. 



През последните 50 години популацията на разнообразни типове диви животни е намаляла с над 60%, а аргументите за това са доста и постоянно са свързани с човешката активност. Изчезването на даже един скотски тип може да има съществени последствия за всички останали жители на хабитата - измежду които и ние, хората. Банка ДСК е първата финансова институция в България, която има лична стратегия за запазване на биоразнообразието, включваща приоритетизиране на цифрови и ESG артикули от новаторски рециклирани материали, образования за чиновниците и техните фамилии, акции за разпространение на казуса измежду жителите на България и дарителски стратегии за учени-еколози у нас и по света.

“Бъдещето на нашата планета принадлежи на децата, а какво ще бъде то зависи напълно от нас. Това е и повода да слагаме специфичен фокус върху потребността от екологичен прогрес и положителни промени. Следвайки правилото на учене посредством прекарване, създадохме „ Мисия Зоо детективи “, с цел да отговорим на възходящата потребност от стабилно екологично обучение с внимание върху идеята за запазване на биоразнообразието и сериозно застрашените типове. “, споделя Тамаш Хак-Ковач, основен изпълнителен шеф на Банка ДСК.

„ В Mastercard имаме вяра, че всяка ESG стратегия изисква вложения в образованието – на всички нас като жители, на всяка възраст, и на младежите с приоритет. А образованието през днешния ден би трябвало да може да ангажира техните сетива, да ги въодушевява и да им дава опция да претърпяват физическия свят по нов метод, обогатен от виртуалните благоприятни условия. В този смисъл играта, която даряваме, е артикул за обучение и развлечение от ново потомство. ”, прибавя Ваня Манова, управител на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово. 



За втора поредна година Банка ДСК и Маstercard поддържат и интернационалната организация Conservation International посредством новаторските дебитни карти WildLife Impact, направени от екологични материали и носещи значимо обръщение към милиони картодържатели – че планетата ни не може да има период на валидност. През 2023 година общото подаяние на двете компании за идеята на Conservation International доближи 60 000 $. В допълнение към играта „ Мисия Зоо детективи “, Банка ДСК и Mastercard подкрепят и консервационната стратегия на „ Екологичен научно-образователен център “ на Софийски зоопарк.

Последвайте канала на

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР