Мисия на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) бе на посещение в

...
Мисия на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) бе на посещение в
Коментари Харесай

Мисия на ЕИБ бе в Бургас за финализиране на преговорите за Детската болница

Мисия на Европейската капиталова банка (ЕИБ) бе на посещаване в Бургас, като финален стадий от договарянията на общината с банката за построяването на Детската болница в града, оповестиха от Община Бургас.

Така се поставя завършек на изследванията, осъществявани от банковата институция за финансовата непоклатимост на общината, на опциите й за обслужване на финансовата поддръжка и цялостното наличие на плана за основаване на Детската болница в Бургас, разясняват оттова.

От общината осведомят още, че в границите на интервютата на банковите специалисти са били разисквани всички аспекти и стадии на реализиране на плана. На първо място това е стратегическият подтекст на плана – разбор на системата на опазването на здравето и пазара на педиатричните услуги в България, на процедурите за осъществяване на плана и използването на Закона за публични поръчки, както и организационна конструкция на екипа за осъществяване на плана от страна на Община Бургас.

Разгледани са били техническите аспекти на плана – локация на терена, показване на концептуалния план, екологични аспекти и реализиране на параметрите на таксономията, планувани ограничения за енергийна успеваемост, новаторски способи и модели, заложени при проектирането и осъществяването на инфраструктурата на болничното заведение.

Финансовите аспекти също са били предмет на диалозите, като в тях са били включени няколко тематики – обстоен стопански и финансов разбор на инвестицията, нужен паричен поток в процеса на създаване, индикативна стойност на строителството, оборудването, други разноски, съответствие разноски за строителство/оборудване, строителство/обзавеждане, календар на вложенията и финансово-икономически модел за развиване на лечебното заведение в кратковременен и средносрочен проект.

На анализаторите от Европейската капиталова банка е бил показан теренът на бъдещата болница, която следва да се построи в непосредствена непосредственост до УМБАЛ - Бургас.

Общата оценка на специалистите е, че е създаден един извънредно добре квалифициран и стимулиран план, в който са взети поради всички условия, които следва да бъдат регистрирани при осъществяване на сходна огромна и сложна инвестиция. Едновременно с това са планувани и съответни ограничения за реакция при пораждане на форсмажорни условия по време на създаване на болничното заведение.

Високо оценена е била и поддръжката от страна на екипа от задгранични специалисти на IDOM, обезпечени благодарение на Европейската банка.

След края на визитата екипът на Европейска инвестиционна банка следва да изготви дефинитивно мнение за финансовата и институционална резистентност на плана, което би трябвало да се случи в границите на идващите седмици и да докара до завършване на контракта за създаване на Многопрофилна болница за интензивно лекуване на детски лечебни заведения „ Св. Анастасия “, за който Общинският съвет в Бургас има признато решение, показват от общината.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР