Мишките и плъховете може да се превърнат в сериозен проблем

...
Мишките и плъховете може да се превърнат в сериозен проблем
Коментари Харесай

Как да изгоним мишките и плъховете хуманно?

Мишките и плъховете може да се трансфорат в сериозен проблем във всяко домакинство или бизнес пространство, като носят със себе си освен материални вреди, само че и евентуални здравословни опасности. Важно е да се намерят ефикасни и хуманни способи за надзор на тези вредители, които да подсигуряват сигурността и здравето на жителите на дома, без да предизвикват ненужни премеждия на самите животни. 

Какви подходи и тактики за хуманно изпъждане на мишките и плъховете съществуват, които в същото време обезпечават сигурност на дома и работното място.

Ефективни способи за изпъждане на плъхове и мишки

Прогонването на мишките и плъховете изисква новаторски метод, изключително когато задачата е да се намерят ефикасни и хуманни способи за надзор и унищожаване на тези вредители. Традиционните клопки са най-ефективни и оферират бързо решение на казуса, само че те убиват гризачите, а и при използването им съществува риск от пострадване на домашни любимци или деца, ако клопката не е подложен вярно или не е предпазен.

Кои са актуалните и новаторски способи за изпъждане, без да се вреди на тези животни?

  1. Електронни уреди

Тези устройства излъчват ултразвукови талази или електромагнитни полета, които са неприятни за гризачите, само че не са нездравословни за хората и домашните любимци. Тези апарати са идеални за потребление в домове, офиси или хранилища, тъй като оферират непоказен и безвреден метод за изпъждане. Също по този начин са лесни за потребление и може да покрият огромни площи. Съществува и по-нов тип, който е оборудван със датчици. Те задействат звука от вълните, създаван от машинката, единствено когато засекат придвижване.

  1. Репеленти

Натуралните репеленти като етерични масла от мента, лавандула или нафталин се употребяват за отбиване на мишките и плъховете. Тези средства може да се разпръскат в ъглите на стаите, към входовете или в други области, където се подозира интензивност на гризачи. Те са екологично чисти и безвредни, лесни са за приложение и имат прелестен мирис за хората, само че изискват постоянно възобновяване, с цел да запазят своята успеваемост.

  1. Хуманни клопки

Съществуват хуманни клопки, които хващат мишките и плъховете живи, позволявайки по-късно тяхното освобождение на безвредно място. Те постоянно са проектирани по този начин, че да притеглят гризачите с стръв и да ги затварят вътре без да ги нараняват. Може да се заложи сирене или месо, с цел да се привлекат в мечтаната зона, а в случай че става въпрос за горски мишки, то кестенът е идеална стръв за тях, защото е част от менюто им.

Използването на тези новаторски способи за изпъждане на мишките и плъховете предлага дейно решение, което е безвредно както за хората, по този начин и за околната среда. Освен това, те понижават риска от нежелани увреждания на гризачите, което е значимо за тези, които търсят човечен метод към контрола на вредителите.

Избор на способ за изпъждане съгласно съответната обстановка

Изборът на най-подходящия способ за изпъждане на мишките и плъховете е значимо решение, което би трябвало да се вземе въз основа на съответните потребности и условия в дадения дом или бизнес. Ето няколко фактора, които би трябвало да се вземат поради при избора:

  • съществуване на деца и домашни любимци – в случай че в дома ви живеят деца или домашни любимци, е значимо да изберете средство, което е безвреден за тях. Електронните уреди са желан избор в такива случаи, защото при тях не се употребяват химикали и не съставляват физическа опасност;
  • вид на обитаемото място – в градски условия може да се наложи потреблението на по-дискретни способи като електронни уреди или натурални репеленти. В селските региони обаче казусът с мишките и плъховете може да е по-сериозен, което постанова потреблението на няколко метода по едно и също време, в това число и на капани;
  • периодичност и активност на казуса – при лека инвазия на гризачи, натуралните репеленти или електронните уреди може да са задоволително ефикасни. В случай на сериозна инвазия може да се наложат повече стъпки освен с изгонването, само че и с управлението на популацията на тези вредители.

Всеки способ за битка с мишките и плъховете има своите мощни и слаби страни. Важно е да се откри баланс сред успеваемостта на метода и сигурността за хората, домашните любимци и околната среда.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР