Мишел-Едуар Льоклерк, президентът на най-голямата френска търговска верига със същото

...
Мишел-Едуар Льоклерк, президентът на най-голямата френска търговска верига със същото
Коментари Харесай

Френска верига призна за продажби на детски млека Lactalis след забраната им

Мишел-Едуар Льоклерк, президентът на най-голямата френска комерсиална верига със същото име, призна "недопустим бъг ", откакто в продажба са останали детски артикули Lactalis макар изтеглянето им поради риск от заразяване със салмонела, съобщи Агенция Франс Прес, цитира Монитор.

"Въпреки ограниченията за евакуиране след откритата болест със салмонела, наподобява 984 продукта са били продавани в няколко магазина “, бе посочено в известие на компанията, публикувано нощес, без да се прецизира за кои магазини става въпрос. Процедурата за изтеглянето е била приложена, съгласно Льоклерк, само че в нея е имало дупки.

Френската компания Lactalis на 21 декември разгласи изтеглянето 720 партиди бебешки млека и други артикули в страната и в чужбина поради заплаха от заразяване със салмонела. Взето бе решение за разширение на изтеглянето на всички детски и хранителни артикули, създадени или модифицирани в завода в западния френски град Краон от 15 февруари 2017 година, заяви международният водач в производството на млечни артикули. Мярката се отнася за всички артикули с марките Picot и Milumel - детско мляко на прахуляк и зърнени закуски, а също по този начин Taranis - аминокиселини на прахуляк за лекуване на патологични положения, уточни Lactalis в официалното съобщение си.

В България превантивно също бяха изтеглени 7 партиди от продуктите Celia Develop 1, 2 и 3.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР