Мишел Барние предупреждава Обединеното кралство да бъдат много внимателни, след

...
Мишел Барние предупреждава Обединеното кралство да бъдат много внимателни, след
Коментари Харесай

Барние предупреди Британия да не се заиграва с дипломатическия статут на ЕС

Мишел Барние предизвестява Обединеното кралство да бъдат доста деликатни , след отвод да се даде цялостен дипломатически статут на чиновниците и посланика на Европейски Съюз в Лондон, оповестява " Индипендънт ".

Жоао Вале де Алмейда зае поста на първи представител на Европейски Съюз във Англия, откакто Англия публично приключи участието си в блока, само че.

Според БиБиСи, Министерството на външните работи има намерение да третира длъжностните лица на Европейски Съюз като представители на интернационална организация на съображение, че тя не е национална страна и упорства на личния състав да не се дават дипломатически привилегии.

Но по време на събитие, проведено от " Европейско придвижване Ирландия ", Барние, който бе основен договарящ за Брекзит на блока, сподели, че въпреки връзките да не са " както нормално ", Европейски Съюз не може да се третира единствено като интернационална организация .

" Надявам се , че ще успеем дружно да намерим мъдро и обективно решение за статута на Европейски Съюз в Лондон. Мисля, че би било рационално съгласно мен Англия да откри мъдро решение. Ще забележим какво ще бъде окончателното решение на Англия по този въпрос, само че те би трябвало да бъдат доста деликатни ", разяснява Барние.

Европейски Съюз съобщи, че Англия е " добре осведомена " със 143-те делегации и чиновници на Европейски Съюз в други елементи на света, получили статут, равностоен на посолствата на страните според Виенската спогодба, която урежда разпоредбите на интернационалната дипломация.

Без цялостната отбрана на конвенцията дипломатите не се употребяват от имунитет против задържане, наказателна пълномощия и данъчно облагане.

Върховния представител на Европейски Съюз за външни работи Жозеп Борел е писал по-рано до английския външен министър Доминик Рааб , изразявайки своите " съществени терзания " по отношение на решението .

" Вашата работа ни изпрати план на предложение за съглашение за определяне, във връзка с което имаме съществени опасения. Предложените договорености не отразяват характерния темперамент на Европейски Съюз, нито дават отговор на бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Обединеното кралство като значима трета страна. Това няма да даде нормалните привилегии и имунитет за делегацията и нейния личен състав. Предложенията не съставляват рационална основа за реализиране на съглашение ", изяснява Борел.

Говорителят на Европейска комисия Петер Стано добавя, че Англия, която като член на Европейски Съюз е подписала Договора от Лисабон , с който е основана дипломатическата мрежа на Европейската работа за външна активност, е " добре осведомена със статута на Европейски Съюз във външните връзки ".

" Нищо не се е трансформирало след излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз, за ​​да оправдае всяка смяна в позицията от страна на Обединеното кралство. Статутът на Европейски Съюз във външните връзки и последващият му дипломатически статут са приети в огромна степен от страните и интернационалните организации по света и ние чакаме Обединеното кралство да се отнася към делегацията на Европейски Съюз по съответния метод и то неотложно ", разяснява Стано.

Официалният представител на английския министър председател Борис Джонсън изясни, че външното министерство " продължава да се ангажира с Европейски Съюз във връзка с дълготрайните договорености за делегацията на Европейски Съюз във Англия. Няма да задминавам резултата от тези договаряния . Ще подсигуряваме, че делегацията на Европейски Съюз ще получи нужните привилегии и имунитет, с цел да им разреши да извършват работата си. "
 Британия отхвърля цялостен дипломатически статут на представителите на Европейски Съюз
Британия отхвърля цялостен дипломатически статут на представителите на Европейски Съюз

Европейски Съюз има 143 дипломатически задачи по света, всички са с цялостен статут - упрекват британците в лицемерие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР