Миротворческият контингент на Организацията по Договора за колективна сигурност (ОДКС)

...
Миротворческият контингент на Организацията по Договора за колективна сигурност (ОДКС)
Коментари Харесай

Симеон Славчев, МИР: Миротворческият контингент на ОДКС влезе навреме в Казахстан

Миротворческият контингент на Организацията по Договора за групова сигурност (ОДКС) влезе тъкмо в точния момент и изцяло законно в Казахстан. Това сподели в изявление за националната телевизия на Казахстан ръководителят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев.

Той изрече своята взаимност към целия казахстански народ и поддръжката си за навременните, смели и решителни дейностите на президента Токаев в тази тежка за Казахстан обстановка.

„ Нападението в Казахстан не е гражданска война, а чист терористичен акт, в който ясно се видя, че нападателите имат доста сериозна подготовка, а тяхната основна цел беше анархия на институциите на държавното ръководство, подкопаване на конституционния ред и основаване на безпорядък в Република Казахстан. Само решителните и навременни дейности на президента Токаев дадоха опция за опазване на обществения мир в Република Казахстан “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.
Симеон Славчев, МИР: В Казахстан провокатори желаят безпорядък, а не обществена правдивост
Действията на въоръжените групи в Казахстан, които използваха публичното неодобрение, с цел да ескалират напрежението, целят не да се по...
Прочети повече
Той акцентира, че за първи път страна-членка на Организацията по Договора за групова сигурност се обръща с молба за помощ, с цел да може да резервира суверенитета на страната си и да подсигурява просперитета на страната и подобряването на живота на елементарните хора в Казахстан.

„ Нападателите се възползваха от справедливите и мирни цивилен митинги и посредством експанзия и набези събитията потеглиха по серпантина. За да избави страната и хората, президентът Токаев законно се обърна към сътрудниците си от Организацията по Договора за групова сигурност с молба да изпрати мироопазващ контингент. Тези негови дейности изрично демонстрират, че той застава на страната на жителите на Казахстан и че ще се бори с всички законови средства, с цел да подсигурява правата и ползите на всички представители на мултиетническия казахстански народ. С това Токаев още един път потвърди, че Република Казахстан съблюдава интернационалните правила за гарантиране на правата на жителите “, съобщи Симеон Славчев пред „ Хабар 24 “.

Интервюто на ръководителя на партия МИР Симеон Симеон Славчев пред националната телевизия на Казахстан може да видите тук:

https://24.kz/ru/news/policy/item/521647-ekspert-mirotvorcheskij-kontingent-odkb-vveli-svoevremenno

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР