Мирослав Мирославов © Цветелина Белутова Черният лебед с COVID-19 нахлу

...
Мирослав Мирославов © Цветелина Белутова Черният лебед с COVID-19 нахлу
Коментари Харесай

Мирослав Мирославов, OfficeRnD: От експанзия минаваме в режим запазване на бизнеса

Мирослав Мирославов

© Цветелина Белутова Черният лебед с COVID-19 нахлу в целия свят и удари и колоси, и млади бизнесмени. Потърсихме сполучливи и растящи компании, които сме описвали през годините, с цел да премерим размера на смяната, компликациите и решенията. За идващите изявленията подбрахме компании с друг профил и артикул. Всички се сблъскват с неустановеност, а множеството са с изчезнали доходи. Очаквано и тук най-устойчиви са храните.
OfficeRnD създава платформа, която разрешава елементарно и комфортно ръководство на споделено пространство, издаване на сметки и фактури или запазване тук-там. Целта им е да основат умна централизирана система, която да оказва помощ в работата на офис мениджърите при ръководството на огромни споделени работни пространства. Компанията, учредена от Мирослав Мирославов и Мирослав Недялков, мина през няколко капиталова рунда, последният от които в края на предходната година за 3 млн. $. В OfficeRnD работят към 50 души, близо половината от клиентите са в Съединени американски щати, оперира и в Европа и Азия.

Как се отрази на бизнеса ви изключителното състояние?

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики - Все още е рано да се каже. Нашият екип към този момент 2 седмици работи от у дома и към този момент се оправяме. Опитваме се да търсим позитивите в обстановката, да вземем за пример работата от у дома ни дава нова вероятност и ни оказва помощ да подобрим някои процеси.

От друга страна, изключителното състояние основава големи проблеми на нашите клиенти, множеството от които затвориха порти. Това е доста притеснително и никой не знае какво ще се случи.

Налага ли се да вършиме промени по платформата ви, които да дават отговор на новите потребности на клиентите ви?

- Имаме доста хрумвания, които могат да оказват помощ на клиентите ни в сегашната обстановка, върху които към този момент работим. Със сигурност ще се отрази в кратковременен и дълготраен проект върху платформата, само че още е рано да се каже по какъв начин тъкмо.

Клиентите ви са огромни споделени работни пространства, част от които евентуално сега не работят. В кои страни наблюдавате да са най-засегнати?

- Имаме клиенти в съвсем целия свят и множеството са доста мощно наранени. Най-добре се оправят клиентите ни в Азия. Най-трудно е за клиентите ни в Европа и Северна Америка. Още е рано да се каже какво ще е отражението върху бизнеса ни. Очакваме резултатът да пристигна при нас може би след месец, два. Вътрешно планираме да се оправим даже и в случай че приходите ни спаднат на половина или даже повече. За страдание това е в действителност евентуално.

Ще измененията ли бизнес тактиката си?

- Да, безусловно си променихме проектите за няколко денонощия. Вече направихме изцяло нов бюджет, който е доста по-консервативен. Променяме тактиката от оптимално нападателна агресия към доста по-консервативна тактика за опазване на бизнеса и подкрепяне на съществуващите ни клиенти. Въпреки всичко ще се опитаме да взимаме нови клиенти, само че чакаме това да е доста по-трудно през идващите 3 - 6 месеца.

Ще успее ли бизнесът да се устоя и при по-продължително изключително състояние? Каква е дълготрайната ви бизнес тактика?

- Със сигурност ще издържим, имаме добра ликвидност. Въпросът при нас е по какъв начин да запазим оптимално доста запас, тъй че да можем да продължим нашия път към водач на пазара. Стратегията ни е да минимализираме разноските в идващите 3 - 6 месеца, след което последователно да стартираме още веднъж да търсим по-бърз напредък. Очакванията ни са, че по време на задаващата се финансова рецесия нашите клиенти ще порастват още по-бързо, тъй като търсенето на гъвкави работни пространства ще се ускори.

Интервюто взе Сирма Пенкова

Предприемачи в корона света: Собственикът на българската марка за слънчеви очила и диоптрични рамки KWIAT Павел Цветков:

От 13 март оборотите за KWIAT са нулеви Основателите на бутиковия бранд за дамски облекла Bogdar Теодора и Павел Лозанови:

Проблемът е за бъдещите поръчки, които може да бъдат отказани Производителите на меса по технологията за вакуумно готвене sous-vide ( " су тип " ) с марката 11 Meats Михаил Николов и Йонко Дяков:

Производството ни спадна с към 70% поради затворените хотели и заведения за хранене Съоснователят на платформата за компенсации от самолетни компании ClaimCompass Александър Сумин:

Свиваме разноски, мислим нов артикул Съоснователят на " Колелиния ", производител на велосипедите Halfbike, Мартин Ангелов:

Не чакаме огромни промени
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР