Мироопазващи войски от Русия и други съседни държави ще бъдат

...
Мироопазващи войски от Русия и други съседни държави ще бъдат
Коментари Харесай

Русия и други страни изпращат войски в Казахстан, съобщи премиерът на Армения

Мироопазващи войски от Русия и други прилежащи страни ще бъдат изпратени в Казахстан, с цел да стабилизират страната, заяви министър председателят на Армения в сряда вечерта. Това се случва след няколко дни на, почнали поради високите цени на газта за коли и траяли с претенции за политическа смяна.

Президентът на Казахстан "терористи " и изиска военна помощ от Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКБ). В нея членуват Русия, Беларус, Таджикистан, Киргизстан и Армения.

Министър-председателят на Армения Никол Пашинян заяви във, че е взето решение за разполагане на мироопазващи сили за стеснен интервал от време. Той сподели, че това е в отговор на "заплахата за националната сигурност и суверенитета на република Казахстан ", зародила вследствие на външна интервенция ".
 Гневът на Казахстан  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Пашинян не заяви какъв брой бойци от ОДКБ ще бъдат изпратени, нито по кое време се чака това да стане.

Токаев разгласи изключително състояние в Казахстан и в профил някогашния първи Нурсултан Назарбаев от поста ръководител на Съвета за национална сигурност и зае неговото място.

В сряда протестиращи са завладяли летището в Алмати, който е най-големият град в Казахстан. Те са нахлули в десетки административни здания и са запалили минимум две от тях - градската прокуратура и кметството на Алмати.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР