Мирно шествие в подкрепа на Украйна срещу руската агресия ще

...
Мирно шествие в подкрепа на Украйна срещу руската агресия ще
Коментари Харесай

Не сме неутрални! Шествие за Украйна ще се проведе в София

Мирно шествие в поддръжка на Украйна против съветската експанзия ще се организира в четвъртък от 18:30 ч. Началната точка е площад " Народно заседание ", след което демонстрацията ще продължи към Руския културно-информационен център. " Вземете остарели обувки, които да оставим начело, както направиха в доста други страни в памет на жертвите ", приканват уредниците.

" Приятели, шокирани сме от всичко, което научаваме за стореното от съветската войска в украинския град Буча и покрайнините на Киев през последните седмици. Ужасени сме от тези зверства и от мисълта, че в териториите, които към момента са под обсадата на Путин, други хора минават през същото. Не можем да останем неутрални като страна. Трябва да помогнем на Украйна да отбрани децата си от тази безподобна експанзия, включително и с военно-отбранителна помощ. Всички наши сътрудници в Европейския съюз към този момент го направиха без нас и Унгария. Нека не се залъгваме - незаемането на страна и отказването на помощ е съучастничество с агресора ", написа още в описанието на събитието, за което към този момент 1400 души са декларирали интерес.

Шествието ще приключи пред постройката на Българска национална телевизия - " с цел да сме сигурни, че този път Националната телевизия ще ни отрази и да желаяме медиите да спрат да назовават оправдаването на убийства и военни закононарушения " позиция ", прецизират уредниците. Това е следващото шествие в поддръжка на Украйна, което се огранизира в България. Хиляди хора участваха в демонстрацията на 24 март. Голям протест имаше и в Пловдив, и във Варна.
 
АНТИПРАВИТЕЛСТВЕН ПРОТЕСТ

Партия " Възраждане " провежда в сряда митинг за оставка на държавното управление. Активистите се афишират против това България да даде оръжие на Украйна, както и против разполагането на натовска военна техника и бойци на наша територия. Протестът ще се организира през работно време от 12 ч. пред Народното събрание. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР