Мирела Демирева стана втората българска атлетка, която се класира за

...
Мирела Демирева стана втората българска атлетка, която се класира за
Коментари Харесай

Демирева: Едва ли някой има по-големи очаквания от мен самата

Мирела Демирева стана втората българска атлетка, която се класира за край на Европейското състезание в Берлин. Сребърната медалистка в скока на виочина от Амстердам преди две години направи два сполучливи опита в квалификацията на 1.86 м и 1.90 м, които бяха задоволителни да откри място измежду финалистките.

“Лесно се получи, само че не бих споделила, че беше толкоз елементарно. Бях обезпокоена, скоковете не бяха кой знае какъв брой хубави, само че това нямаше значение. Целта беше да се класирам за финала, тъй че не помня за надпреварата. Щастлива съм, че резервирах сили за петък. Една от главните цели беше да усетя пистата, да видя къде е, по какъв начин стоят нещата. В последна сметка всяко съревнование е друго – считам, че ще се приспособявам според от времето в петък. Меря си разбега, ускорявам се и скачам.

Не мога да си разреша да кажа, че нещо ми пречи, тъй като желая да съм тук, желая да скачам на край и за орден, тъй че каквито и да са изискванията, няма значение. Нямам тактики за финала, ще усетя надпреварата на момента, само че няма да работя по-различно от дейностите си през сезона. Това съм аз, скачам аз и по този начин съм най-успешна.

От почитание към околните и към екипа ми аз ще скачам за първото място тук. Познавам се, знам си капацитета, знам, че мога да стана първа и ще дам всичко от себе си. Не мисля, че някой има по-големи упования от мен самата, тъй че считам, че мога да се оправя с всичко”, сподели Демирева след квалификацията.

Финалът е в петък в 20:22 часа българско време.

РАЯ ИВАНОВА, делегат на Sportal.bg в Берлин

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР