Отборът на Крумовград постигна първа победа като гост от началото

...
Отборът на Крумовград постигна първа победа като гост от началото
Коментари Харесай

Крумовград победи Локомотив Пд и записа първи успех като гост от началото на сезона в Първа лига

Отборът на Крумовград реализира първа победа като посетител от началото на сезона в Първа лига, откакто се наложи с 2:0 при визитата си на Локомотив (Пловдив) в среща от 10-ия кръг на шампионата. И двете попадения в мача паднаха през първата част, като в рамките единствено на 9 минути се разписаха Серкан Юсеин и Матеус Енрике, които бяха точни надлежно в 23-ата и в 32-ата минута. През второто полувреме пък и двата тима по един път уцелиха греда.

Така след новината за отдръпването на притежателя на „ смърфовете “ Христо Крушарски, Крумовград задълбочи рецесията при „ железничарите “ и се изравни с тях на деветото място в класирането с по 12 точки. Локомотив остава с една единствена победа като хазаин от началото на новата акция в българския футболен хайлайф и със единствено един триумф в последните си шест срещи.

В 12-ата минута Ангел Лясков лиши топката от Матеус Енрике на дъгата на наказателното поле и опитва удар с десния край, който обаче бе неакуратен. Малко по-късно Кристиян Пешов също опита изстрел от далечно разстояние, само че и той не откри задачата.

В 21-ата минута гостите дадоха отговор с шут на Матеус Брикетен от към 20 метра, попаднал право в ръцете на Мартин Луков.

Две минути по-късно обаче играчите на Атанас Рибарски откриха резултата след бърза контраофанзива, която хвана неподготвена отбраната на „ черно-белите “. Енрике се откъсна по десния фланг, след което влезе във вътрешността и изведе хитро Серкан Юсеин самичък против Луков, а някогашният състезател на Ботев (Пловдив) приключи технично около стража на Локомотив – 0:1.

В 32-ата минута Крумовград осъществя втори гол. Отбраната на домакините още веднъж не се ориентира по най-хубавия метод при центриране на Момчил Цветанов отляво и топката стигна до Матеус Енрике, който бе оставен непокрит и имаше задоволително време да овладее и да стреля неспасяемо в долния десен ъгъл, с цел да удвои задатъка на своя отбор.



Три минути по-късно играчите на Любослав Пенев стигнаха до първи прецизен удар. Отправи го Жулиен Лами, само че Янко Георгиев внимаваше и улови.

До края на първата част Йохан Н‘зи от състава на „ железничарите “ бе сменен наложително поради контузия и на неговото място се появи Мартин Хайдаров.

В самото начало на второто полувреме гостите можеха да отбележат и трето попадение. Тодор Павлов се подхлъзна при подаване към Рафаел Фуртадо в наказателното поле и това остави нападателя самичък против Луков, само че бразилецът избра да финтира вратаря на Локомотив и се затвори.

В 62-ата минута Христо Иванов опита да изненада Янко Георгиев с изстрел от отдалеченост, само че стражът на Крумовград бе на мястото си, с цел да избави. Две минути по-късно полузащитникът на Локомотив бе доста покрай гол, само че негов удар от към 12-13 метра срещна гредата.

В 68-ата минута и гостите уцелиха греда. Диего Рапосо стреля в десния непряк дирек на вратата, защитавана от Мартин Луков, след заучено осъществяване на директен свободен удар от Серкан Юсеин.



До края на срещата " железничарите " пробваха да притиснат своя противник в търсене на попадение. В 84-ата минута играчите на Любослав Пенев разиграха добре в противниковата половина. Ангел Лясков бе изведен отляво в наказателното поле и опита изстрел по диагонала, отразен от Янко Георгиев. Шест минути по-късно вратарят на Крумовград сподели отличен инстикт и при мощен шут на Мартин Хайдаров, с цел да резервира преднината на своя отбор.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР