Мира Яшар - българката, която беше задържана в Турция заедно

...
Мира Яшар - българката, която беше задържана в Турция заедно
Коментари Харесай

Задържаната в Турция българка Мира Яшар проговори

Мира Яшар - българката, която беше арестувана в Турция дружно с майка си, описа пред бТВ, че е била задържана главно поради английския й другар Джо. Тя обаче отхвърли той да е взел участие в бойни дейности против " Ислямска страна " (ИДИЛ) в Сирия.
 
Две българки са задържани в Турция по съмнение в тероризъм

За двете арестувани българки беше обявено в четвъртък. Още същата вечер майката Веселина беше освободена. Вчера на независимост беше пусната и самата Мира. Тя обаче е с обвиняване за разпространяване на антидържавна агитация на терористична организация и ще бъде съдена по бързата процедура, по тази причина е с мярка за неотклонение " подписка ".
 
Британецът Джо Робинсън, е някогашен английски боец, за който се твърди, че се е сражавал на страната на кюрдска милиция против " Ислямска страна " в Сирия. Той е упрекнат в тероризъм.
 
Освободиха българките, арестувани в Турция: Какво следва? (ВИДЕО)

Мира Яшар описа, че Джо е бил на филантропична задача в Сирия. Тя пък е имала във Фейсбук профила си кюрдското знаме. Бащата на Мира е кюрд и със знамето тя е изразявала позицията си във връзка с наближаващия референдум за самостоятелност на кюрдите в Ирак.
 
" Обвиниха ме, че неистина, тъй като имам знамето на Иракски Кюрдистан в преносимия компютър си. Казаха ми: " Тук е Турция и има единствено едно знаме - турското ". В този миг се стряскаш, съгласяващ се ", спомня си претърпяното момичето.
  По тематиката Освободиха една от българките, арестувани в Турция Пуснаха от ареста и втората българка, арестувана в Турция
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР