Мира Андреева се класира за четвъртия кръг на Уимбълдън. 16-годишната

...
Мира Андреева се класира за четвъртия кръг на Уимбълдън. 16-годишната
Коментари Харесай

На 16 в топ 16 на Уимбълдън: Андреева отстрани Потапова

Мира Андреева се класира за четвъртия кръг на " Уимбълдън ". 16-годишната рускиня победи с 6:2, 7:5 своята сънародничка Анастасия Потапова, сложена под номер 21 в схемата на Откритото състезание по тенис на Англия.

Тийнейджърката, която се намира на 102-ро място в международната класация, играе за повторно в кариерата си в съществена скица на шампионат от Големия шлем.  Андреева реализира три пробива в първия сет, с цел да поведе в мача при 6:2.

Във втората част от срещата 22-годишната Анастасия Потапова пропиля задатък от 4:1 против квалификантката, която стана най-младата жена, достигнала до четвъртия кръг на " Уимбълдън " след 15-годишната Коко Гоф (САЩ) преди четири сезона.

" Наистина съм повече от щастлива, че победих в този дуел. Битката беше невероятна. Тя се показа повече от добре, а аз дадох всичко, което мога. Чувствам се необикновено ", съобщи Мира Андреева. 

В идващия кръг тя ще се изправи против американката Мадисън Кийс. Поставената под номер 25 в схемата и шампионка от шампионата в Ийстбърн се наложи с 6:4, 6:1 против украинката Марта Костюк.  

По-късно през днешния ден лидерката в международната класация Ига Швьонтек (Полша) ще играе против швейцарката Белинда Бенчич.

Автор: Асен Даскалов/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР