Миодраг Радулович - селекционерът на националния отбор на Черна гора

...
Миодраг Радулович - селекционерът на националния отбор на Черна гора
Коментари Харесай

Селекционерът на Черна гора: Мачът за българите ще бъде по-лесен

Миодраг Радулович - селекционерът на националния тим на Черна гора по футбол, изясни какъв брой е отчаян от равенството 2:2 с литовския град Каунас в четвъртък, само че няма подозрения във вярата си в тима. Сега към този момент е фокусиран върху мача с България и твърди, че за българите на следващия ден ще бъде по-лесно.

Черна гора посреща България на следващия ден от 19:00 часа на стадион " Под Горицом " в среща от 5-ия кръг на Европейските квалификации. Домакините са с 5 точки и успеха е значима за тях, с цел да останат покрай първите две места. България пък е с 2 на дъното на група G и ще се опита да вземе първи цялостен триумф в акцията.

" Вярвам в тима и считам, че заслужаваме повече. Целта ми е да отида на огромен конгрес като треньор на Черна гора. Но сега основната ни цел е да вдигнем тима физически и душевен след шокиращия завършек на мача в Каунас. След скучно първо полувреме вкарахме два гола през второто, само че и противникът не си почиваше. Трябваше да заиграем с четирима нападатели и дадохме всичко, с цел да победим. Вярвам в тима и постоянно е било по този начин. Просто нямахме шанс, не е краят на света ", акцентира на конференцията преди мача с България селекционерът на черногорците Миодраг Радулович.

Той се спря на мача с България и акцентира, че в стартовите 11 ще има четири или пет нови лица. Според него, България идва необременена, само че подготвена да основава проблеми.

" Ще се опитаме да бъдем по-добри през цялото време против България, да наложим нашия темп. Първият мач с България беше равносилен като показване, само че ние би трябвало да играем както през второто полувреме в Каунас. И имам вяра, че с три точки ще се върнем в битката за класиране. Част от спорта е да желаеме и да се надяваме, въпреки че постоянно в живота желанията изпреварват опциите ", разяснява Радулович.

" За българите е по-лесно, тъй като ще играят по-спокойно, по-освободено. Вижте, футболът е жив организъм, не се ръководи като дружество или някаква компания. Видяхте по какъв начин подкрепяха литовците своя народен тим. Резултатите им са надалеч по-лоши от поддръжката. Ние също би трябвало да покажем предпочитание и мотивация. Няма да се лутаме и се надявам реализаторските качества да са като в Литва ", приключи селекционерът.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР