Миньорски събор събра хора на трудната, но достойна професияХиляди миньори

...
Миньорски събор събра хора на трудната, но достойна професияХиляди миньори
Коментари Харесай

Миньорски събор събра хора на трудната, но достойна професия

Миньорски събор събра хора на сложната, само че почтена специалност
Хиляди миньори и техните фамилии се събраха в село Панагюрски колонии, с цел да участват на провеждащия се обичаен миньорски събор, съобщи кореспондент на БГНЕС.

И тази година някогашни и сегашни служащи и чиновници в медодобивното дружество Асарел-Медет “ АД бяха зарадвани за професионалния си празник с концерт, в който участваха именитият вокал на „ Юрая Хийп “ Джон Лоутън, група Б.Т.Р., Маргарита Хранова, Орлин Горанов и доста други звезди.
 Орлин ГОранов бе измежду участниците в приветствения концерт Орлин ГОранов бе измежду участниците в приветствения концерт / БГНЕС
Преди началото на празничната стратегия, обръщение към всички някогашни и сегашни чиновници на сдружението насочи изпълнителният шеф инж. Делчо Николов. „ Трябва да продължим да работим по този начин, че да мотивираме, развиваме и задържаме хората си. Всяка компания, в случай че не работи добре със чиновниците си, в дълготраен проект ще изпитва усложнения “, означи той.

Според него от извънредно значимо значение е общественото съдействие със синдикалните организации.

„ Предизвикателствата са във всяко едно дружество, институция, учебно заведение и дом. Всички ние – бизнес, власт и жители да седнем един до различен и да начертаем дружно посоката на развиване на нашия блажен Панагюрски край за идващите 10 години. Какви са икономическите цели? Каква е визията за образованието и културата? Как се виждаме ние през 2030 година? Къде и какво ще работят децата и внуците ни? Това са огромните въпроси, на които всички ние би трябвало да дадем смислени отговори “, означи в словото си инж. Николов.

Приветствие към миньорите за професионалния им празник насочи и кметът на Панагюрище Никола Белишки. „ Асарелското семейство е живо, асарелското семейство знае и следва своята вярна политика и знае ясната цел – разцвет на Панагюрския край “, означи той.

Поздрав към ръководителите и работещите в Асарел-Медет “ насочи още президентът на КТ „ Подкрепа “ инж. Димитър Манолов. Той обърна внимание на делото на проф. доктор Лъчезар Цоцорков, основал корпоративния модел и просвета на компанията. „ Бих се радвал, в случай че в България има 100 такива предприятия, обаче няма. Моят зов към вас – дано всички дружно да пазим и развиваме тази просвета, тъй като когато има такива предприятия, България ще бъде друга и по-добра “, акцентира Манолов. Президентът на КТ „ Подкрепа “ увери, че организацията ще продължи да бъде правилен медиатор в разговора сред работодатели и чиновници.

Поздрави, адресирани от управлението на компанията и нейните чиновници, бяха прочетени още от министър-председателя Бойко Борисов, министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на стопанската система Емил Караниколов и министъра на туризма Николина Ангелкова.
 Приветствие към миньорите за професионалния им празник насочи и кметът на Панагюрище Никола Белишки. Приветствие към миньорите за професионалния им празник насочи и кметът на Панагюрище Никола Белишки. / БГНЕС
Програмата стартира с водосвет и празничен молебен за здраве и благоденствие в църквата „ Св. Иван Рилски “ в село Панагюрски колонии, която е подаяние от „ Асарел-Медет “АД, а рилският светец е настойник на миньорите. Сред атракциите беше и телевизионният водещ Ути Бъчваров, който забърка апетитен курбан в котел, направен от асарелска мед.

Специален танцов привет към миньорите насочи Фолклорен танцов състав „ Тангра “ от с. Попинци. „ Празникът е обвързван извънредно доста с нашия край, тъй като тук има доста компании и най-много „ Асарел-Медет “, които развиват тази активност. С компанията имаме доста близки връзки, във връзка дарителството, което те упражняват към младите създатели и децата на Панагюрище. Но ние сме тук освен поради това. Просто усещаме този празник като празник за всички. Ние можем да зарадваме хората и за това сме тук “, споделя ръководителят му Мария Шангова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР