Миньори и енергетици от Марица-изток излязоха на протест в защита

...
Миньори и енергетици от Марица-изток излязоха на протест в защита
Коментари Харесай

Министър Петкова се срещна с протестиращи миньори и енергетици от Марица-изток

Миньори и енергетици от „ Марица-изток " излязоха на митинг в отбрана на работните си места в Раднево. Митингът беше проведен от КНСБ. Те упорстват за позиция на страната за обезпечаване бъдещото развиване на Комплекса " Марица- Изток ". С разпрострялите се срещна министърът на енергетиката-Теменужка Петкова.

Близо 2000 миньори излязоха на митинг, с цел да изискат сигурност за бъдещето на комплекса. Те упорстват до февруари страната да каже какви ограничения ще предприеме страната, с цел да отбрани Мини " Марица-изток ", както и да се одобри дълготраен проект до 2050 година
Деян Дяков - ръководител КНСБ-ТЕЦ-2: Произвеждаме 60 % от електрическата енергия през 4-те зимни месеца. Без нас страната изпада в енергийна рецесия.Теменужка Петкова - министър на енергетиката: Без централите, които работят на въглища, българската електроенергийна система не би могла да издържи. Така че да обединим напъните си да можем да създадем най-хубавото за България, да защитим националните ползи, да защитим работните места на хората и надлежно потребностите си от електрическа сила.
Днес следва среща на синдикатите и с премиера Бойко Борисов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР