Миньори и енергетици държат затворена АМ Тракия при Стара Загора

...
Миньори и енергетици държат затворена АМ Тракия при Стара Загора
Коментари Харесай

Протестиращите на Тракия настояват за среща с премиера на място, подписаха споразумение

Миньори и енергетици държат затворена Автомагистрала " Тракия " при Стара Загора от петък. Преминаването във всички направления по пътния възел остава блокирано и трафикът се пренасочва от екипи на полицията по обходни направления.

Протестиращите са доста твърди в настояванията си. Те считат, че министър-председателя и представители на държавното управление би трябвало да проявят почитание към тях и да отидат на място. Отказват изрично да отидат на договаряния в София.

Тази заран на уеб страницата на Министерството на енергетиката бяха качени проектите за равномерен преход. От проекта за района излиза наяве, че Стара Загора ще бъде най-потърпевш, тъй като повече от 11 000 работещи в мините и в ТЕЦ-овете ще бъдат наранени.

" Това е цялостна неистина, което го приказват за да настроят елементарните жители, които не са свързани с енергетиката. Моята заплата е 1450 лв. ", това съобщи Християн.





" Ако значи че ще работим до 2038 година и ще работим с един екскаватор и ще добиваме по 2-3 млн тона въглища. Това не може да бъде по този начин На нас ни би трябвало да добиваме най-малко 20 млн тона въглища на година ", добави Зорка Маджарова.

" Лошо ще бъде за всички – на единствено за нас, а и за цяла България, тъй като ще се промени всичко. Без енергетика ние ставаме подвластни от всякъде и от всички други страни ", изясни Николай Нейков.

В 12:30 бяха прочетени част от настояванията на протестиращите. Те желаят среща и чакат такава да се организира в идващите дни в Народното събрание с ръководителите на парламентарно показаните партии и с тях да бъде подписан документ, съглашение.

Едва тогава ще се водят диалози за преустановяване на митингите. Дотогава всички блокирани пътни артерии остават затворени.

Гражданското неподченение на миньорите продължава, те приканиха и сътрудниците им от АЕЦ " Козлодуй " да ги поддържат.

Вижте още в директното включване на Мариела Хубинова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР