Минусовите температури и снегът в Мюнхен не отказаха десетки хиляди

...
Минусовите температури и снегът в Мюнхен не отказаха десетки хиляди
Коментари Харесай

Байерн събра хиляди фенове и германския елит на панахида за Бекенбауер

Минусовите температури и снегът в Мюнхен не отхвърлиха десетки хиляди почитатели на " Байерн " да се стекат на стадион " Алианц сцена " за панахидата в памет на най-голямото великолепие на клуба и немския футбол Франц Бекенбауер.

Кайзера умря след дълго боледуване на 7 януари на 78 година Още тогава управлението на баварците даде обещание помен за индивида, популяризирал се с " Байерн " като футболист, треньор и президент.
 Снимка АП/БТА
В ложата на стадиона седнаха брачната половинка на умрелия кумир Хайди и други членове на фамилията. Край тях бяха канцлерът Олаф Шолц, президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, министър председателят на Бавария Маркус Зьодер и така нататък
 Снимка АП/БТА
Щайнмайер произнесе слово от направената на събитието естрада.

Имаше стратегия - фамозният тенор Йонас Кауфман изпя ария, хорът Tölzer Knabenchor извърши химна на " Байерн ", а саксофонистът Ноа Фишер - версия на фамозната My Way на Франк Синатра.
 Снимка АП/БТА
Целият тим на хегемона на Бундеслигата бе на трибуните. А също по този начин величия на клуба, на немския и международния футбол: Райнер Бонхоф, Андреас Бреме, Паул Брайтнер, Лотар Матеус, Гюнтер Нетцер, Волфганг Оверат, Франц Рот, Карл-Хайнц Румениге, Бастиан Швайнщайгер, Берти Фогтс, Руди Фьолер...
 Снимка АП/БТА
Десетки клубове от целия свят, футболни организации и персони изпратиха венци - някои от тях бяха изнесени на терена, а също по този начин послания.

Франц Бекенбауер ще бъде заровен от фамилията и най-близките си другари.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР