Минските споразумения бяха необходими само за да дадат време на

...
Минските споразумения бяха необходими само за да дадат време на
Коментари Харесай

Меркел: Да, измамихме Путин със споразуменията от Минск за да спечелим време

Минските съглашения бяха нужни единствено с цел да „ дадат време на Украйна “. Това разреши на страната да стане по-силна в бъдещата си борба с Русия. В края на краищата още тогава на всички беше ясно, че това е замразен спор и „ казусът не е решен “. Това сподели някогашният канцлер на Германия Ангела Меркел в изявление за Die Zeit.

Както посочи Меркел, нейната политика по отношение на Русия и Украйна е била опит да се предотврати спор от мащаба, който се случва в този момент.

„ Фактът, че се провали, не значи, че опитите са били неправилни “, - акцентира някогашният канцлер.

Тя изясни дейностите си:

„ Трябва да се каже тъкмо какви са били другите възможности по това време. Стартирането на процедурата за влизане на Украйна и Грузия в НАТО, което се обсъждаше през 2008 година, смятах за неправилно. Страните нямаха нужните предпоставки за това, следствията от сходно решение не бяха регистрирани изцяло - както от позиция на дейностите на Русия против Грузия и Украйна, по този начин и от позиция на НАТО и разпоредбите на съюза по отношениена груповата защита.

А Минското съглашение от 2014 година беше опит да се даде време на Украйна. Тя също употребява това време, с цел да стане по-силна, както се вижда през днешния ден. Украйна през 2014-2015 година не е актуалната Украйна. Както можехме да следим по време на боевете в региона на Дебалцево през 2015 година, Путин по-късно елементарно можеше да завоюва. И доста се колебая, че по това време страните от НАТО можеха да създадат толкоз, колкото вършат в този момент, с цел да оказват помощ на Украйна “.

- сподели някогашният канцлер.

„ На всички ни беше ясно, че това е замразен спор, че казусът не е решен, само че това даде на Украйна скъпо време. Разбира се, в този момент може да се зададе въпросът за какво при такава обстановка строителството на газопровода „ Северен поток 2 “ въпреки всичко беше утвърдено? споделя Меркел. — Може да стигнете до разнообразни отзиви. За какво беше?

От една страна, Украйна придаваше огромно значение на това да остане директна страна за съветски газ. Тя искаше газът да минава през нейна територия, а не през Балтийско море. Днес мнозина от време на време се преструват, че всяка молекула съветски газ е от дявола. Не беше по този начин, имаше битка за газ.

От друга страна, факт е, че не федералното държавно управление кандидатства за утвърждение на „ Северен поток 2 “, а фирмите. В последна сметка за федералното държавно управление и за мен въпросът беше дали ще приемем, като политически акт, нов закон, с който категорично да откажем да одобрим Северен поток 2.

При това подобен отвод, комбиниран със споразуменията от Минск, съгласно мен би влошил климата в връзките с Русия до рисково положение. От друга страна, енергийната взаимозависимост породи заради обстоятелството, че се доставяше по-малко газ от Холандия и Англия, а размерите на произвеждане в Норвегия бяха лимитирани.

Освен това при появяването на енергийна взаимозависимост, съгласно нея, избрана роля е изиграло последователното прекъсване на нуклеарната сила, инициирано от самата нея, и междупартийното решение за понижаване на производството на газ в Германия.

„ Ако беше взето решение да се купува по-скъп LNG от Катар или Саудитска Арабия – опцията за експорт от Съединени американски щати стана налична едвам по-късно – това доста би влошило нашата конкурентоспособност. Днес, под натиска на спора, поддържам сходни дейности, само че тогава това би било доста по-мащабно политическо решение “, - утвърждава Меркел.

споделя Меркел.

На въпрос на сътрудник на вестника дали е трябвало да вземе такова решение в този миг, Меркел отговори негативно. Според нея тогава този вид не се е радвал на поддръжка.

Меркел също призна, че не знае по какъв начин ще завърши спорът в Украйна:

„ Честно казано, не знам. Един ден ще завърши с договаряния. Войните свършват на масата за договаряния. "

Въпросът дали тя може да играе някаква роля в този развой даже не поражда за нея. На въпрос на Die Zeit дали времето и събитията на договарянията би трябвало да бъдат оставени на Украйна, Меркел отговори:

„ Има разлика сред натрапен мир, който аз, както и доста други, не желая, и другарски, открити договаряния между тях. Не желая да приказвам повече за това. "

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР