Минометни екипи от Западната група на руските войски в Купянск

...
Минометни екипи от Западната група на руските войски в Купянск
Коментари Харесай

МО на Русия съобщи за унищожаване на пунктове за дислокация на ВСУ в посока Купянск

Минометни екипи от Западната група на съветските войски в Купянск направление унищожиха пунктовете за краткотрайна дислокация на украинските въоръжени сили. Това споделиха за съветската осведомителна организация от съветското министерство на защитата, оповестяват съветски медии.

„ Екипажите на преносимите 120-мм минохвъргачки „ Сани “ от Западната група войски, изпълнявайки огневи задания, унищожиха пунктове за краткотрайна дислокация на подразделенията на украинските въоръжени сили на самия завършек на линията на бойно прикосновение в зоната на специфична военна интервенция в Купянска посока “, показват още от съветското МО.

„ Разузнаването на групата получи информация за скупчването на сили на украинските въоръжени сили в посока Купянск, след което минометните екипажи скрито се придвижиха до линията на разкриване на огън. На фронтовата линия оставаха 1,5 км до вражеските позиции. ”

" Военнослужещите направиха ориентиране на минохвъргачки благодарение на безпилотен летателен уред, разкриване на цели, уточняване на координати и нанасяне на заградителен огън по пунктове за краткотрайна дислокация и дислокация на военна техника на съперника в гората. След привършване на прицелната пукотевица минохвъргачните екипажи бързо се сгънаха и бързо напуснаха позицията ”, допълват от военното ведомство.

Министерството на защитата означи, че екипажите на 120-мм минохвъргачки, употребяващи мобилен жанр на бойна работа, са значими за частите на предната линия освен за заличаване на съответни неподвижни цели. По този метод, съгласно военното ведомство, те са нужни, с цел да осуетят проектите на съперника: украинските въоръжени сили не могат да концентрират техника и жива мощ на едно съответно място.

" Непрекъснато следим съперника благодарение на БПЛА. Работим по тях. Задачата на съперника е да навлезе на наша територия. Това са дребни групи под формата на ДРГ. Те се движат главно на пикапи или АТВ. Противникът търпи огромни загуби. Трудно ни откриват и наблюдават, тъй като се приближаваме неусетно, скрито. Използваме дегизировка, затворени позиции, от които работим “, сподели командирът на минохвъргачна батарея с позивна Дикий.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР